Rusya'dan Avrupa'ya sertleşme mesajı: "Daha sert bir tavırla mücadele edecektir"

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği’ne yönelik sert açıklamalar yaptı. Ukrayna’ya silah tedarikini sürdüren Avrupa’nın, Rusya'yı kaybettiğini vurgulayan Lavrov, Moskova’nın Avrupa’ya karşı politikasını sertleştireceği mesajını verdi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Avrupa Birliği'nin Rusya'yı kaybettiğini söyledi. “Avrupa'ya karşı tavrımız sertleşecek” dedi.

 “RUSYA, AB’Yİ DÜŞMAN BİRLİK OLARAK GÖRÜYOR”

Rus basınına Avrupa Birliği ile ilişkileri değerlendiren Sergey Lavrov, Ukrayna’ya silah desteğini sürdüren Avrupa ülkelerinin, Rusya’ya düşman olduğunu söyledi. Lavrov, Moskova’nın artık Avrupa Birliğini “düşman bir birlik” olarak tanımladığını vurguladı:

- Rusya ile işbirliğini sonlandıran Avrupa Birliği, bu tutumuyla ilgili yalnızca kendini suçlayabilir. Sonuçta Rusya'yı stratejik bir yenilgiye uğratma gereğini açıkça ilan edenler, Avrupa Birliği’ne üye ülkelerin ve bu birliğin liderleridir. Biz değiliz. Kiev rejimini silah ve mühimmatla dolduruyor, Ukrayna'ya eğitmenler ve paralı askerler gönderiyorlar. Bu gerçekler, Avrupa Birliği’ni, Rusya’ya düşman bir birlik haline getiriyor.

 “AB’YE KARŞI TAVRIMIZ SERTLEŞECEK"

Rusya Dışişleri Bakanı, özellikle Ukrayna konusunda Avrupa ülkelerini bir kez daha uyardı. Moskova’nın Avrupa’ya karşı politikasını sertleştireceği mesajını verdi:

- Mevcut durumda Batı'nın bizimle yapıcı diyaloğa hazır olmadığını, gece gündüz Rusya'yı kontrol altına almanın yeni yollarını aramakla meşgul olduklarını görüyoruz. Rusya'nın ulusal çıkarları ve diplomasideki mütekabiliyet prensibi gereğince, Moskova gerekirse Avrupa ile daha sert bir tavırla mücadele edecektir.

"ABD, RUSYA - AFRİKA ZİRVESİNİ ENGELLEMEYE ÇALIŞIYOR"

Lavrov, ayrıca yakın zamanda Afrika ülkelerine yapacağı ziyaretin Batı’yı tedirgin ettiğini söyledi. ABD’nin, 26-29 Temmuz’da St. Petersburg’da yapılması planlanan Rusya-Afrika zirvesine engel olmaya çalıştığını belirtti:

- Aslında, ABD ve uşakları, Rusya'nın uluslararası izolasyonunu sağlamak için mümkün olan her şeyi yapıyor. Özellikle Afrikalı dostlarımızı, 2. Rusya-Afrika zirvesini baltalamaya çalışıyorlar. Ancak sömürgeci politikaları reddeden ülkelerin sayısı artıyor. Bu nedenle ABD’nin Afrika ve Doğu ülkeleriyle iş birliğimizi engelleme girişimleri başarısızlıkla sonuçlanacak.
Kiev rejiminin neonazileri Rusya'da ortaya çıktı Dünya ABD Akdeniz'e gemi yollayacak Dünya Gana LGBT'ye karşı harekete geçti Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya