Putin ile Paşinyan arasında kritik görüşme

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü (KGAÖ) zirvesinde sonuç bildirgesini imzalamayan Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile bir araya geldi.

Abone ol

Putin ile Paşinyan, Ermenistan'ın başkenti Erivan'da gerçekleşen KGAÖ zirvesinin ardından bir araya geldi.

Paşinyan, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, KGAÖ zirvesindeki bazı konular üzerinde uzlaşamadıklarını belirterek, "Kararların birçoğu, yani 17'den 15'i alındı." dedi.

Bölgede güvenlik alanındaki duruma değinen Paşinyan, "Birçok sorun var. KGAÖ toplantısı esnasında bunlardan bahsetmiştim. Bunlar, desteğinizle ve himayeniz altında Azerbaycan Cumhurbaşkanı (İlham Aliyev) ile imzaladığımız üçlü anlaşmanın uygulanması ile ilgili sorunlar. Bunlar çok önemli konular. Bölgede uzun vadeli barışı sağlayacak konuları istişare etmeliyiz." şeklinde konuştu.

"TÜM KONULAR ÜZERİNDE NADİREN ANLAŞILABİLİYOR"

Rusya Devlet Başkanı Putin de KGAÖ zirvesindeki sonuçlara ilişkin, "Elbette, tüm konular üzerinde nadiren anlaşılabiliyor ancak genel olarak, çalışma yoğun ve yararlı idi." şeklinde konuştu.

Ermenistan Başbakanı Paşinyan, bugün Erivan’da düzenlenen KGAÖ zirvesine yönelik bildiriyi imzalamadığını açıklamıştı.

Çin Dışişleri: "NATO coğrafi sınırlarının ötesine bulaşmamalı" Dünya Dijital yuan dolar hegemonyasını yıkacak mı? Dünya Fransız sanayisinde tehlike çanları Dünya Ukrayna yardımı ABD'yi ikiye böldü Dünya