Putin'den kritik hamle: O anlaşma feshedildi

Ukrayna’ya askeri operasyonu sürdüren Rusya, NATO ülkeleriyle ile Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'nı feshetti. Moskova ayrıca, Ukrayna’ya yönelik yardımlarla ilgili, “Ruslar ölüyor, yaptığımız en iyi harcama” ifadelerini kullanan ABD’li Senatör Lindsey Graham hakkında soruşturma başlatıldı

Abone ol

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, kısaca AKKA olarak bilinen Avrupa Konvansiyonel Kuvvetler Antlaşması'nı feshetti.

Tarafların konvansiyonel güçlerine sınırlamalar getiren AKKA, Kasım 1990’da NATO ile Varşova Paktı ülkeleri arasında imzalanmıştı. Rusya, AKKA toplantılarına katılımını 2015’te durdurmuştu.

Öte yandan Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD’li Senatör Lindsey Graham hakkında soruşturma başlatıldığını duyurdu.

Graham, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’ya yönelik silah ve finansal yardımlar hakkında, “Ruslar ölüyor, yaptığımız en iyi harcama” ifadelerini kullanmıştı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Maria Zakharova, Graham’ın sözleriyle ilgili olarak, “Bu öldürme ideolojisinin dünyanın dört bir yanındaki Ukrayna elçiliklerince desteklendiğini biliyoruz. Bunu asla unutmayacağız” ifadelerini kullandı.

Çin'den Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tebrik Dünya İran'dan Taliban açıklaması Dünya Putin Azerbaycan Bağımsızlık Günü'nü kutladı Dünya Alman ekonomisi resesyona girdi Dünya