Matthew Perry'nin ölümünde gizemli detaylar: Gözaltına alınanlar var

ABD basınında yer alan haberlere göre, Friends dizisindeki Chandler Bing karakteriyle tanınan aktör Matthew Perry'nin ölümüne ilişkin soruşturma çerçevesinde "en az bir kişinin gözaltına alındığı" bilgisi paylaşıldı.

Abone ol

54 yaşındaki Perry, geçen yıl Ekim ayında Los Angeles'taki evinde ölü olarak bulunmuştu.

Yapılan otopsi, Perry'nin "ketaminin akut etkileri" sonucu hayatını kaybettiğini ortaya koymuştu. Perry, uyuşturucu bağımlılığı tedavisinde kontrollü bir şekilde kullanılan ketamini denetimli terapi kapsamında alıyordu.

Los Angeles polisi, Mayıs ayında Perry'nin vücudunda neden yüksek miktarda ketamin bulunduğunu araştırmak üzere bir soruşturma başlattı. ABC News ve TMZ, birkaç kişinin gözaltına alındığını bildirirken, NBC News "en az bir kişinin gözaltına alındığını" duyurdu.

Polisin, konuya ilişkin bugün ilerleyen saatlerde basına bilgi vermesi bekleniyor.

Ketamin, depresyon, kaygı bozukluğu ve ağrı kesici olarak da kullanılan bir madde olarak biliniyor.

Perry'nin yakınları, onun ölümünün ardından yapılan savcılık soruşturmasında, aktörün "ketamin infüzyonu terapisi" aldığını belirtmişlerdi.

Aktörün ölümünden önceki birkaç gün içinde denetimli ketamin kullanmadığı açıklanmıştı ve bu ilacı nasıl temin ettiği soruşturmanın önemli bir noktasını oluşturuyordu.

Boğulmanın da Perry'nin ölümünde rol oynadığı belirtilmiş ve ölüm bir kaza olarak kaydedilmişti. Ayrıca koroner kalp rahatsızlığı ve bupernorfinin (opioid bağımlılığı tedavisinde kullanılan bir ilaç) yan etkilerinin de ölümde etkili olabileceği ifade edilmişti.

Perry, şöhretinin zirvesinde olduğu yıllarda ağrı kesiciler ve alkol bağımlılığı ile mücadele ediyordu ve birkaç kez rehabilitasyon merkezine yatmıştı.

2016 yılında BBC Radio 2'da katıldığı bir programda, Friends dizisinin çekimleri sırasında geçen 3 yılı alkol ve uyuşturucu kullanımı nedeniyle hatırlamadığını söylemişti.

Tedavi süreci boyunca hatıratlarında, 2001'den bu yana birkaç kaza dışında çoğunlukla ayık kaldığını yazmıştı.

Perry, bağımlılıkla mücadele eden insanlara verdiği destekle de tanınan bir isimdi.

Bombardıman uçağı düştü Dünya Doha'da kritik müzakereler başladı Dünya Dünya bu tehlikeyle karşı karşıya! Maymun çiçeği virüsü nedir? Sağlık Dünyanın En İyi Çorbaları Açıklandı: Türkiye de listede Dünya