Maduro açıkladı: Darbenin arkasında Siyonistler var

Nicolas Maduro’nun seçimleri kazanmasının ardından başlayan emperyalist kalkışma yer yer devam ediyor. Venezuela Lideri yaptığı açıklamada, bu girişimde bulunanların küresel Siyonizm tarafından desteklendiğini söyledi. Maduro, Venezuela’nın her zaman Filistin’in yanında olacağını vurguladı

Abone ol

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro önceki gün El Mayadeen TV'ye konuştu. Venezuela Lideri verdiği demeçte “ülkedeki aşırı sağın dünya Siyonizmi tarafından desteklendiğini ve finanse edildiğini” belirterek ülkesindeki darbe girişiminin arkasında, “medya ve sosyal medyadaki etkisi” ile Siyonistlerin rolü olduğunu vurguladı. Maduro, ülkesindeki zaferinin "bir halkın bağımsızlığı, onuru ve geleceği için neler yapabileceğinin en büyük kanıtı" olduğunu ve dünyanın "artık Washington'un, vahşi kapitalist aşırı sağın ve neo-faşizmin kararına bağlı olmadığını" vurguladı.

 'HÜKÜMETİMİZ İSTİKRARIN GARANTİSİ’

Cumartesi sabahı yerel ve uluslararası medya ile bir basın toplantısı düzenleyen Maduro, "halka ve demokrasiye karşı yapılan siber darbe ile ilgili tüm manipülasyonlar açıklığa kavuşturulana kadar tüm Venezuelalılardan azami anlayış ve destek" istedi.

Venezuela'daki işadamlarına da bir mesaj gönderen Maduro, hükümetinin istikrarın garantisi olduğunu vurgulayarak, "Faşist sağ iktidara gelirse, tüm iş fırsatları sona erecek, petrol ve gazı her zaman olduğu gibi aynı kişilere verecekler ve tüm ekonomiyi baskı altına alacaklar." dedi. Maduro, "ABD'de kim kazanırsa kazansın, Venezuela'yı istikrarsızlaştırmayı başarırlarsa, ülkeleri, dünya ve bölge için sonuçlarının çok ciddi olacağını bilsinler." ifadelerini kullandı.

‘HİTLER DÖNEMİNDEN SONRA EN ­­­BÜYÜK SOYKIRIM’

Devlet Başkanı, Filistin meselesindeki tutumunu yineleyerek "Venezuela'nın her zaman Filistin'in yanında olacağını" söyledi. Maduro, "Filistin halkına karşı Hitler döneminden bu yana yapılan en kötü soykırımı" kınayarak "er ya da geç zafere ulaşacak olan Arap ve Müslüman davalarını, acıların rahminden umut, güç ve yaşam hakkının doğmasını" desteklediğini ifade etti.

‘WASHIGTON DARBEYE ÖNCÜLÜK EDİYOR’

Venezuela Devlet Başkanlığı, ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'e atfedilen ve muhalefetin adayı Edmundo Gonzalez'in devlet başkanlığını kazandığını iddia eden "açıklamaları" reddederek bunları "tehlikeli ve saçma" olarak niteledi ve Washington'un Venezuela'da darbeye öncülük ettiğini söyledi.

Venezuela Devlet Başkanlığı tarafından ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken'a atfedilen ifadelerde "Venezuela seçim otoritesi rolünü üstlendiğini" öne sürdüğü, bunun da ABD hükümetinin Venezuela'ya karşı "ön saflarda yer aldığını", "ülkeye karşı gösteri yapanları kışkırttığını ve Venezuela halkı ve kurumlarına karşı şiddet içeren bir gündemi teşvik ettiğini" gösterdiği belirtildi.

‘BRICS’E DAVET EDİLDİM’

Maduro ayrıca birçok devletten destek aldığını vurguladı. Devlet Başkanı, kendisini izole etme ve seçim sonuçlarını tanımama girişimlerine, BRICS zirvesine katılması için davet aldığını ve farklı ülkelerden zaferini kutlayan çok sayıda tebrik telgrafı aldığını belirterek yanıt verdi.

Heniyye nasıl hayatını kaybetti? HAMAS temsilcisi anlattı Dünya İran ordusu mu daha güçlü İsrail ordusu mu? İşte askeri güç karşılaştırması... Dünya İsrail Lübnan’ı savaş uçaklarıyla vurdu Dünya Başbakan Abiy Ahmed ile bir araya geldi Dünya