KKTC'den ABD'ye savaş gemisi tepkisi!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC), ABD'nin Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne savaş gemileri göndermesine tepki gösterdi. KKTC Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. ABD’nin bu hamlesinin gerginliği artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceği belirtildi.

Abone ol

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden (KKTC) Amerika Birleşik Devletleri'ne (ABD) savaş gemisi tepkisi geldi.

KKTC Dışişleri Bakanlığı konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Amerika Birleşik Devletleri’nin savaş gemilerini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ne göndermeye devam etmesinin "gerginliği artırmaktan başka bir amaca hizmet etmeyeceği" belirtildi.

Açıklamada, Doğu Akdeniz’de görev yapan ABD 6’ncı Filo'ya bağlı USS Arleigh Burke isimli güdümlü füze destroyeri ile USS Roosevelt gemisinin 27 Temmuz'da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ndeki Limasol Limanı'na ulaştıkları hatırlatıldı.

Bu durumun, ABD yönetiminin Güney Kıbrıs'a askeri konularda verdiği desteğin bir göstergesi olduğu vurgulandı.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin ABD’den aldığı destekle saldırgan tavırlarını artırdığı ve Kıbrıs meselesindeki hakimiyetçi zihniyetini devam ettirdiği belirtildi. Askeri alanda yapılan bu iş birliğinin, Güney Kıbrıs Rum Yönetimi tarafından bir tehdit unsuru olarak kullanılmak istendiği ifade edildi.

Açıklamada, “Bu durum karşısında, KKTC Devleti olarak, Kıbrıs Türk halkının güvenliğini sağlamak amacıyla Anavatan Türkiye ile birlikte gereken her türlü adımı atmaktan imtina etmeyeceğimiz” ifadelerine yer verildi.

Hizbullah'ın üst düzey komutanı Fuad Şükür, İsrail saldırısında öldürüldü Dünya Fed faiz oranını açıkladı Dünya Hamas'tan "Direniş yoluna devam ediyor" açıklaması Dünya Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) acil toplanıyor Dünya