Keskin nişancı 17 yaşındaki çocuğu vurdu

Gözler 15 Ağustos'ta Doha ve Katar’da yapılması beklenen müzakere görüşmelerinde. İşgalci İsrail ise Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarına devam ediyor. Tarafların katılıp katılmayacağı merak konusuyken İran'dan müzakere öncesinde sürpriz bir açıklama geldi.

Abone ol

15 Ağustos Perşembe günü yapılması planlanan ateşkes görüşmeleri öncesinde bölgedeki gerilim devam ediyor. İsrail Gazze'ye yönelik saldırılarına devam ederken İran'dan, beklenen misillemeyle ilgili dikkat çeken bir açıklama yapıldı.

İSRAİL KESKİN NİŞANCISI FİLİSTİNLİ ÇOCUĞU VURDU

İşgal altındaki Doğu Kudüs’te, Filistinli bir çocuk, taş attığı gerekçesiyle İsrail ordusuna bağlı keskin nişancı tarafından açılan ateşte yaşamını yitirdi.

Filistin'e bağlı Kudüs Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, "Anata beldesindeki (Doğu Kudüs) araba yıkama yerinde çalışırken işgal devleti (İsrail) askerlerince vurulan 17 yaşındaki Şadi Visam Şiyha şehit oldu." ifadelerine yer verildi.

İSRAİL, NUSEYRAT MÜLTECİ KAMPI'NA SALDIRI

İsrail ordusunun Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Nuseyrat Mülteci Kampı'ndaki Ebu Nada ailesinin evine düzenlediği saldırıda 3'ü çocuk en az 5 Filistinli hayatını kaybetti.

Saldırıda hayatını kaybeden Filistinlilerin naaşları, Deyr el-Belah'taki Aksa Şehitleri Hastanesinin morguna kaldırıldı.

HAMAS'TAN İSRAİL ASKERLERİNE OPERASYON

HAMAS'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin çeşitli bölgelerine sızmış olan İsrail askerlerine karşı bir dizi operasyon düzenlediklerini açıkladı.

Kassam Tugayları'ndan yapılan açıklamada, Refah kentinin batısındaki Tel es-Sultan Mahallesi'nde daha önce İsrail askerleri tarafından bubi tuzağı kurulan 3 tünel girişini patlattıkları belirtildi.

Kassam daha önce yaptığı bir diğer açıklamada İsrail ordusuna ait 2 adet Merkava tankından birinin Yasin-105 füzesiyle diğerinin de zemine yerleştirilmiş patlayıcıyla imha edildiğini duyurdu.

Bir diğer açıklamada ise, İslami Cihad Hareketi'nin askeri kanadı Kudüs Seriyyeleri ile yürütülen ortak operasyonda, Han Yunus kentinde konuşlanan bir grup İsrail askerinin havan toplarıyla vurulduğu kaydedildi.

'MESCİD-İ AKSA BASKINI ATEŞE BENZİN DÖKMEKTİR'

HAMAS, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir ile Necef ve Celile Kalkınma Bakanı Yitzhak Wasserlauf'ın yanı sıra İsrail Meclis üyelerinden bazılarının işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya fanatik Yahudilerle baskın düzenlemesinin ardından yazılı açıklama yaptı.

HAMAS'ın açıklamasında, "Ben-Gvir ve Wasserlauf'un işgal altındaki Doğu Kudüs'te yer alan Mescid-i Aksa'ya namaz kılanların çıkarılmasının ardından Filistin topraklarını gasbeden İsrailli grupların başında baskın düzenlemesi ve kışkırtıcı tur atmaları, Filistin halkına, topraklarına, kutsal mekanlarına yönelik saldırının bir uzantısı ve her yerdeki Müslümanların duygularına yönelik bir provokasyondur.” ifadeleri yer aldı.

Boykotların ardından Starbucks’ta CEO değişikliği Dünya Doğum belgelerini almaya gittiği bebeklerinin ölüm haberi geldi Dünya Yunanistan orman yangınıyla mücadele ediyor Dünya HAMAS Tel Aviv'i vurdu Dünya