KDHC'den ABD'ye sert uyarı: Senaryoda ABD üsleri hedef alındı

ABD, Güney Kore’den sonra Japonya ile hava tatbikatı yaptı. Doğu Çin Denizi’ndeki tatbikat sonrası Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti ABD’yi "füzeleri" ile bir kez daha uyardı. Tatbikatların provokatif olduğu belirtilerek askeri önlemlerle yanıt vermeye devam edileceği vurgulandı.

Önce Güney Kore, şimdi de Japonya üzerinden Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni tahrik etmeye çalışıyor.

Güney Kore ile askeri tatbikat yapan, süresini de uzatan ABD, Japonya ile de tatbikat yaptı. Savaş jetleri Doğu Çin Denizi’nde havadaydı. Japonya'dan yapılan açıklamada ABD ordusu ile "bölgedeki güvenlik sorunlarını çözmeye hazırız" denildi.

ABD-Japonya ortak tatbikatına Kuzey Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’nden sert yanıt geldi. Yeni füze denemeleri yapıldı.

KDHC Ordusu son demelerde ABD ve Güney Kore'nin bölgedeki hava üslerini ve operasyon komuta sistemlerinin hedef alındığını açıkladı. ABD’yi bölgedeki provokatif tatbikatları sürdürmesi halinde askeri önlemleri daha üst seviyeye çıkaracakları konusunda uyardı.

Pyongyang, ABD’nin Güney Kore ile yaptığı tatbikatı da ülkesine karşı potansiyel işgal girişimi olarak gördüklerini ilan etmişti.

ABD'de ara seçimlerde gözler 7 eyalete çevrildi Dünya Ukrayna'dan ABD menşeili füzeyle Donetsk'e saldırı Dünya ABD Basınında Kremlin'le görüşme iddiası Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya