Kassam Tugayları, İsrail askerlerini ve araçlarını hedef aldı

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail güçlerine yönelik saldırıları sürüyor. Son olarak, Gazze'nin kuzeyinde İsrail askerleri ile araçlarının hedef alındığı duyuruldu.

Abone ol

İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sürerken Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları da İsrail'e karşılık vermeye devam ediyor.

Kassam Tugayları'nın İsrail güçlerine yönelik düzenlediği son saldırılarla ilgili Kassam Tugayları'nın Telegram hesabından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, Cibaliya Mülteci Kampı 2. Blok'ta 2 İsrail askerinin keskin nişancılar tarafından vurulduğu belirtildi ancak ölüp ölmediklerine ilişkin bilgi verilmedi.

Açıklamada, Cibaliya'nın batısında bir "Merkava" tipi tank ile biri "Nimr" tipi olmak üzere 3 personel taşıyıcının Yasin 105 füzeleriyle hedef alındığı ve mürettebatının öldüğü ve yaralandığı ifade edildi.

İsrail ordusu, 6 Ekim'de başta Cibaliya Mülteci Kampı olmak üzere Gazze'nin kuzeyine kara saldırısı başlattı.

Bu adımın, daha önce İsrail basınına yansıyan ve "generallerin planı" olarak bilinen, İsrailliler için yerleşim yeri hazırlığı yapmak amacıyla Filistinlilerin Gazze'nin kuzeyinden tahliye edilmesi adına atıldığı düşünülüyor.

Hizbullah'tan İsrail'e füze saldırısı Dünya İsrail'in saldırılarını sürdürdüğü Gazze'de can kaybı 42 bin 603'e çıktı Dünya İsrail'e İHA operasyonu: 'İsrail'i vurmaya devam edeceğiz' Dünya Yahya Sinvar'ın vasiyeti neydi? Dünya