K-pop şarkıcısı cinsel istismar nedeniyle ünlü gruptan ayrıldı

Güney Koreli şarkıcı Taeil, çarşamba günü kamuoyuna yaptığı açıklamada, hakkında ortaya atılan bir cinsel suç iddiası nedeniyle K-pop grubu NCT'den ayrıldığını bildirdi.

Abone ol

 30 yaşındaki sanatçının bağlı olduğu ajans SM Entertainment, NCT üyesinin "cinsel suçla ilgili bir ceza davasında suçlandığını" öğrendikten sonra gruptan ayrılma kararı alındığını duyurdu. Güney Kore medyasının aktardığı bilgilere göre, şirket suçlamanın niteliği hakkında ayrıntı vermedi ancak "durumun ciddiyetini kabul ettiklerini" belirterek, yasal adı Moon Tae-il olan Taeil'in artık "grup ile çalışmalarına devam edemeyeceği" yönünde karar alındığını açıkladı.

Taeil, iddialara ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı. SM Entertainment, şarkıcının polisle tam bir işbirliği içinde olduğunu da belirtti.

Sanatçı, 2016 yılında çıkış yapan ve dünya genelinde büyük bir popülariteye sahip olan Güney Koreli erkek grubu NCT'nin (Neo Culture Technology) bir üyesiydi. Şu anda NCT 127, NCT Dream ve NCT Wish gibi alt birimlere ayrılmış olan grubun, yirmi dörtten fazla üyesi bulunuyor. Taeil son olarak NCT 127 biriminde aktif olarak görev yapıyordu.

Farklı müzik türlerine yayılan deneysel çalışmalarıyla tanınan NCT, bazı eserleriyle Billboard listelerine girmeyi başarmış ve uluslararası düzeyde ilgi çekmiştir.

5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Dünya Telegram kurucusu Durov, 5 milyon euro kefaletle serbest bırakıldı Dünya Tarihin derinliklerinde bir miras: Necef Mezarlığı Dünya Maymun çiçeği virüsüyle ilgili yeni açıklama Dünya