Japonya'da İsrail krizi

Japonya’nın Nagazaki kentinde ABD'nin atom bombası saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler anıldı. Belediye Başkanı İsrail Büyükelçisi’ni törene çağırmadı. Bunun üzerine İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, ABD ve Avrupa Birliği büyükelçileri törene katılmadı.

Abone ol

Japonya'nın Nagazaki kentinde, ABD'nin atom bombası saldırıları nedeniyle hayatını kaybedenler anıldı.

Anma töreninde İsrail krizi yaşandı.

Aralarında 100 ülke ve bölgeden temsilcilerin de yer aldığı yaklaşık 2 bin 300 kişinin katıldığı törene İsrail Büyükelçisi davet edilmedi.

Bunun üzerine İngiltere, Kanada, Fransa, Almanya, İtalya, ABD ve Avrupa Birliği büyükelçileri törene katılmadı.

- Diplomatik krizi olarak ortaya çıkmasının arka planında Amerika Birleşik Devletleri, Japonya büyükelçiliğinin bu konuya bir tavır alınması oldu diyebiliriz.

Başta ABD olmak üzere Batılı devletler İsrail Büyükelçisi’nin anma törenine davet edilmesini istedi ancak Nagazaki Belediye Başkanı Shiro Suzuki (ŞİRO SUZUKİ) geri adım atmadı.

Tokyo’da yaşan çevirmen İnan Öner, İsrail’e destek veren Japon Hükümeti ile Filistin’i destekleyen Japonya Halkı arasındaki çelişkiye dikkat çekti.

- 3 gün önce 6 ağustos'ta Hiroşima'da gerçekleştirilen barış ve Hiroşima atılan atom bombasını anla törenlerine. Israil ve Amerika Birleşik Devletleri, diğer ülkelere davet edilmişlerdi. Onlar katılmışlardı ve Nagazaki Belediyesi'nin bu şekilde davranması bir bakıma. Japonya'nın bu batılı devletler karşısındaki konumunu durumunu görünür hale getirdi diyebiliriz yani.
Mehmet Perinçek yorumladı Dünya Maduro: Defol Elon Musk Dünya ABD'den İsrail'i koruma çabaları Dünya İsrail Güvenlik Kabinesi yer altında toplandı Dünya