İran'ın İsrail'e saldırı hazırlığında olduğu iddia edildi! Orta Doğu'da gerilim tırmanıyor

ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığı şeklinde işaretlere sahip." dedi. İsrail ordusu da ABD'nin İran'ın "yakın zamanda" İsrail'e füze saldırıları düzenleme hazırlığında olduğunu kendilerine ilettiğini duyurdu.

Abone ol

İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları sürüyor. Orta Doğu'da gerilim her geçen gün yükselirken İran'ın da İsrail'e yönelik saldırı yapıp yapmayacağı merak konusu olmuş durumda.

İran'ın İsrail'e yönelik saldırı başlatacağına ilişkin önemli açıklamalar peşpeşe geldi. İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ile Orta Doğu'da gerilimin daha da artmasına ilişkin açıklama yapan ABD'li üst düzey bir yetkili, "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığı şeklinde işaretlere sahip. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarında aktif şekilde destekliyoruz. İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir askeri saldırı, İran için ağır sonuçlar doğuracaktır." ifadesini kullandı.

İSRAİL'DEN DE İRAN'IN SALDIRI HAZIRLIĞIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee'den de İran'ın olası saldırısıyla ilgili açıklama geldi.

X sosyal medya platformundan konuya ilişkin paylaşım yapan Avichay Adraee, "Kısa bir süre önce ABD'deki ortaklarımız bize, İran'ın yakın zamanda İsrail'e füze fırlatma hazırlığı içinde olduğunu gözlemlediklerini bildirdi." dedi.

İsrail ordusunun hazır durumda olduğunu savunan Adraee, İran'dan yapılması muhtemel saldırılarla "daha önce olduğu gibi mücadele edebileceklerini" kaydetti.

İran, 13 Nisan'da İsrail'e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

İsrail'den Lübnan'a kara saldırısıyla ilgili açıklama Dünya 6,1 büyüklüğünde deprem meydana geldi Dünya Katliama ABD desteği tam gaz! Personel ve savaş uçağı gönderecek Dünya İran'da okula saldırı: 4 kişi hayatını kaybetti Dünya