İran'dan iş birliği vurgusu

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili bilgi verdi. Bulguların terör saldırısına değil kişisel nedenlere işaret ettiğini belirtti.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan silahlı saldırıda yaralan elçilik çalışanlarını ziyaret etti sonrada geniş kapsamlı soruşturmayla ilgili bilgi verdi.

Abdullahiyan, Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne yapılan silahlı saldırıyla ilgili verileri paylaştı.

Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi’nin olayın ciddiyetle araştırılması için kesin talimat verdiğini aktaran Abdullahiyan, saldırganın İran emniyet güçleri tarafından tutuklandığını ve sorgusunun yapıldığını aktardı.

Abdullahiyan, yargı süreci başlatıldığı bilgisini vererek, "Saldırganın cezalandırılması için gerekenler yapılacak. İki ülke ilişkilerinin üçüncü ülkeler tarafından bu saldırı bahane gösterilerek zedelenmesine izin vermemeliyiz." ifadelerini kullandı.

Abdullahiyan, bulguların terör saldırısına değil kişisel nedenlere işaret ettiğini belirtti.

Azeri mevkidaşı Ceyhun Bayramov ile telefonda olayı görüştüklerini belirten Emir Abdullahiyan, “Umarım her iki tarafın çabası ve işbirliği ile iki ülke düşmanlarına malzeme vermeden durumu atlatarız.” ifadesini kullandı.

Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçisi Ali Alizade yaptığı açıklamada, "Saldırıyı Azerbaycan-İran ilişkilerini zedelemek amacıyla yapılmış bir hareket olarak görüyoruz. Eylemi gerçekleştirenlerin gerekli cezayı almasını bekliyoruz." vurgusu yaptı.

Azerbaycanlı yetkili yaralıları ziyaretinden dolayı Abdullahiyan’a teşekkür etti.

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliğine kalaşnikof otomatik silahla yapılan saldırı sonucu Büyükelçiliğin güvenlik amirini hayatını kaybetmiş 2 güvenlik görevlisi de yaralamıştı.

Almanya'dan Ukrayna'ya F-16 itirazı Dünya Sisi'den Azerbaycan ve Hindistan ziyaretleri Dünya Netflix zehir saçıyor! Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya