İran'dan Çin Açıklaması! Filistin Sorunun Çözümünde Önemli Rol Oynayabileceğini Belirtti

Arap ve İslam ülkelerinin Filistin sorununun çözümü için Çin ile koordinasyon kurması konusunda İran'dan destek geldi. Çin'in Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyesi olduğunu hatırlatan İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, Pekin’in önemli bir rol oynayabileceğini bildirdi.

Abone ol

İran, İsrail’in Gazze saldırılarını durdurmak için Çin’in sürece dahil olması çağrılarına destek verdi. Açıklamayı İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptı.

- Artık bölgede çatışma ve savaşın kapsamının arttığına tanık oluyoruz. rüzgâr eken fırtına biçer. Önemli bir ülke olan Çin, Güvenlik Konseyi'nin daimi üyesi olarak Gazze'deki güncel gelişmelerle bağlantılı olarak önemli bir rol oynayabilir. Filistin milleti, Çin dâhil tüm etkili ülkelerden, bu rejimin baskıcı savaşına karşı bu millete destek vermelerini beklemektedir.

Ulusal Kanal’ın da yerinde takip ettiği haftalık basın toplantısında konuşan Kenani’nin gündeminde, Yemen’in İsrail gemisine el koyması da vardı. Kenani, Tel Aviv’den gelen “İran’ın terör eylemidir” suçlamalarına yanıt verdi.

- Bu suçlamalar asılsızdır ve bu rejimin içinde bulunduğu vahim koşullardan kaynaklanmaktadır. Bu tür açıklamalar Siyonist rejimin karşı karşıya olduğu vahim durumdan kaçış amaçlıdır. Bu rejim, Filistinli bir gruptan stratejik bir yenilgiye uğradığını kabullenemiyor ve çeşitli yollarla, başkalarını ve İran'ı suçlayarak büyük başarısızlığına gerekçe bulmaya çalışıyor.

İran'dan ABD'ye Güney Kafkasya Uyarısı

Bakanlık sözcüsü ABD’nin Güney Kafkasya’daki politikalarına ilişkin de değerlendirmeler yaptı.

- İran'ın, Azerbaycan Cumhuriyeti dâhil bölge ülkeleriyle işbirliği her iki ülkenin çıkarları çerçevesinde devam etmekte olup, Amerikalıların İran'ın komşularıyla ilişkilerine müdahale etme hakkı yoktur. Amerikalılar bölgenin iç işlerine karışmayı bırakmalı ve geçmiş deneyimlerden ders çıkarmalıdır.
İsrail Medyasında Skandal Sözler! Dünya İngiliz Denizaltısı Batmaktan Son Anda Kurtuldu Dünya ABD Savunma Bakanı Ukrayna'ya Gitti Dünya Hackerlar Ortaya Çıkardı: Ukrayna Ordusunun Yüzde 50'si Yabancı Paralı Askerlerden Oluşuyor Dünya