İran’daki şiddet eylemlerinde fonlanan “Tavaana Okulu” gerçeği

İran’daki şiddet eylemlerinde CIA’ya bağlı “Sivil Toplum Kuruluşları” aktif rol oynuyor. Onların başında da elektronik ortamda eğitimler veren “Tavaana Okulu” geliyor.

İran’da sokakları karıştıran örgütlerin Amerikan devletiyle bağlantısı ortaya çıkıyor. Sosyal medyada etkin olan Tavaana Okulu, ABD’nin “turuncu devrim” finansörü kuruluşları tarafından palazlandırıldığı saptandı.

Ulusal Kanal’ın ulaştığı bilgilere göre, ulaştığı İranlılara elektronik ortamda eğitimler veren “Tavaana Okulu” ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan alınan fonla kuruldu. 2010 yılında kurulan Tavaana, ABD Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı ve Ulusal Demokrasi Vakfı’ndan da hibeler aldığı tespit edildi.

Tavaana Okulu’nun başta Twitter ve İnstagram olmak üzere sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarla İran’daki eylemleri körüklemeye çalıştığı görüldü. İki farklı Twitter dresi bulunan Tavaana, hesaplardan birinde bazı eylem görüntüleri üzerinden kışkırtıcılık paylaşımları yapıyor. “Tavaanatech” isimli ikinci hesapta ise, eylemcilerin teknolojik gelişimi artıracak bilgiler veriliyor.

Paylaşımlarda, internet filtrelerini kırmak için gerekli VPN’lerin nasıl kullanılacağı, internet olmadan hangi uygulamalarla haberleşme sağlanacağı anlatılıyor.

Tavaana Okulu’nun internet ortamında verdiği derslerin konuları da çok dikkat çekiyor.
Ders müfredatında LGBT hakları, İslam ve eşcinsellik sorunu, liderlik yeteneklerinin geliştirilmesi, insan hakları, web sitesi oluşturma gibi konu başlıkları bulunuyor.

Bu derslerin içeriği ise ABD’deki bir dizi kuruluşlarla belirleniyor. Onlar arasında Albert Shanker Enstitüsü, Özgürlük Evi, İşkence Mağdurları Merkezi ve Vatandaşlık Eğitim Merkezi gibi kurumlar var. Söz konusu bu kuruluşlar da Soros’un Açık Toplum Vakfı, USAID, NED, AGİT, Rockefeller Vakfı gibi yerlerden aldığı fonla faaliyet yürütüyor.

Bu kuruluşlar Türkiye’de de aktif şekilde çalışıyor. Özellikle Amerikan istihbaratı CIA ile yakınlığıyla bilinen Ulusal Demokrasi Vakfı NED’in T24, Gazete Duvar, Medyascope ve Bianet gibi haber sitelerini fonladığı ortaya çıkmıştı.

Rusya Kiev'deki askeri hedefleri havadan ve denizden vurdu Dünya Rusya ile Ukrayna arasında esir takası Dünya Borrell'in bahçe benzetmesi tepki çekti Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya