Irak'ta Türk İHA'sı düştü! Ankara ile Bağdat temasa geçti

Irak’ın Kerkük kentinde Türk İHA’sı düştü. Irak Ordusu, Kerkük semalarında uçak insansız hava aracının kimliğini önce tespit edemediklerini belirtti. Ardından yapılan incelemede İHA’nın Türkiye’ye ait olduğunu tespit ettiklerini bildirdi. İHA’nın düşme nedenini belirlemek için de heyet oluşturuldu.

Abone ol

Terörle mücadele için Irak’ta uçuş yaptığı değerlendirilen AKSUNGUR İHA, Kerkük’de düştü.

İHA’nın düştüğü noktada herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı aktarıldı. Olayın ardından Ankara - Bağdat hattında temas kurulduğu bildirildi.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları konunun araştırıldığı bilgisini verdi.

Irak Ordusu da yazılı bir açıklama yaptı. 29 Ağustos sabahı saat 9.30’da Kerkük Operasyonları Komutanlığı’nın sorumluluk bölgesinde bir İHA’nın tespit edildiği belirtildi. Açıklamada, “Hedefin takibi, uçuş rotasının belirlenmesi ve Kerkük şehir merkezine ulaşması sonrasında, bölgede bulunan hükümet binaları, ekonomik merkezler ve kritik tesisler göz önünde bulundurularak, insansız hava aracının kimliğini belirlemek amacıyla tüm güvenlik birimleri ve Uluslararası Koalisyon Güçleri'ne bilgi aktarımı yapılmıştır. Ancak bu hava aracının kimliği tespit edilememiştir.” denildi.

Irak Ordusu Ortak Operasyonlar Komutanlığı’ndan yapılan açıklamada İHA’nın saat 10.30’a düştüğünün görüldüğü ifade edildi. Açıklamada, “Yapılan incelemede uçağın bir Türk İHA'sı olduğu anlaşılmıştır. Uçağın düşme nedenlerini ve olayın ayrıntılarını belirlemek amacıyla İnceleme Kurumu, Hava Savunma Birimi ve İHA ekiplerinden oluşan bir çalışma grubu oluşturulmuştur. Detaylar daha sonra paylaşılacaktır.” denildi.

K-pop şarkıcısı cinsel istismar nedeniyle ünlü gruptan ayrıldı Dünya 5,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi Dünya Telegram kurucusu Durov, 5 milyon euro kefaletle serbest bırakıldı Dünya Tarihin derinliklerinde bir miras: Necef Mezarlığı Dünya