İngiltere'de sağlık sistemi çöküşte: Ordu görevlendirildi
İngiltere ve Galler’de sağlık sistemi çöküşün eşliğinde. Enerji ve gıda fiyatlarındaki artışa karşılık maaşlarına zam isteyen sağlık çalışanlarından sonra ambulans çalışanları da iş bıraktı. İngiliz hükümeti sendikaları hastalara zarar vermekle suçlayıp grevi kırmak için orduyu görevlendirdi.
Önce sağlık çalışanları şimdi de ambulans çalışanları greve çıktı. Birleşik Krallıkta sağlık sistemi çöküşte.
ABD’nin talimatıyla Rusya'ya uygulanan yaptırımların kendi ekonomilerini vurduğu İngiltere ve Galler’de grev dalgası sağlık çalışanları da eklendi.
Hayatın pahalılığına karşı maaşlarında artış isteyen sağlık çalışanları iş bıraktı.
Hemşireler yıl sonuna doğru ikinci kez greve gitti. İngiltere, Galler ve Kuzey İrlanda’da hemşireler grev yaptı.
Londra sokaklarında sağlık çalışanları ve hemşirelere destek yürüyüşleri düzenlendi.
“İnsanca yaşam” talebiyle yapılan grevlere ambulans çalışanları da dahil oldu. İngiltere’nin yanı sıra Galler’de de 10 bini aşkın ambulans çalışanı greve çıktı. Ambulans sesleri kesildi.
40 yılın enflasyon rekorunun kırıldığı İngiltere'de, hükümet ambulans çalışanlarının yüzde 4 maaş zammı teklifini reddetti. Sendikalar grev başlattı.
İş bırakan sağlık çalışanları hastanelerin önünde toplandı. Artan yaşam maliyetlerini karşılayabilmeleri için hükümete "makul maaş artışı" çağrısı yapıldı.
İngiltere Sağlık Bakanı Steve Barclay, acil durum çağrıları konusunda sendikaların hükümetle ulusal düzeyde çalışmayı reddettiğini açıkladı. Sendikaları ve çalışanları hastalara zarar vermekle suçladı.
Daha önce greve çıkan işçileri ve sendikaları tehdit eden İngiliz yönetimi ise greve karşılık orduyu sahaya sürdü.
750 asker ambulans şoförü olarak görevlendirildi. Çok sayıda askeri personele başta ambulansa hasta taşımak olmak üzere sürüş eğitimlerine başlandı. Grevlerin uzun sürmesi halinde ordu daha kapsamlı göreve başlayacak.