İmran Han konuştu: "Her zamankinden daha kararlıyım"

Pakistan’ın eski başbakanı İmran Han, ülkeyi sarsan suikast girişiminin ardından TRT World’e konuştu. Suikast girişimini önceden öngördüğünü söyledi.

Haberin devamı için tıklayınız

Pakistan'da eski başbakan İmran Han'a düzenlenen suikast girişimi gündemdeki yerini koruyor. İmran Han, TRT World'e yaptığı açıklamada kendini psikolojik olarak her zamankinden daha kararlı hissettiğini söyledi. Han, ekonomik istikrar olmadan siyasi istikrarın mümkün olmadığını, Pakistan'ın iyiliği için çözümün seçimden geçtiğini ifade etti.

Psikolojik olarak daha kararlı hissettiğini söyleyen İmran Han, "Bir şeyler olmasını bekliyordum. Bana karşı bir suikast planı olduğunu ilk kez 4 ay önce 4 kişinin suikast girişiminde bulunmasıyla tahmin etmiştim. İlk önce bu tertibe maruz kaldım, arkasından da bu ikinci suikast girişimi geldi" dedi.

İmran Han, olayların kendisine karşı kurgulanan bir planın parçası olduğuna işaret etti. Bir ajans tarafından kutsal değerlere sanki hakaret ediyormuş gibi göründüğü bir videonun hükümet yanlısı bir gazeteci tarafından alındığını belirtti.

Eski başbakan videonun devlet televizyonunda yayınlamasının ardından hedef haline getirilmeye çalışıldığını kaydetti. Han, suikast girişimini düzenleyenlerin birden fazla olduğu iddiasını da tekrarladı.