İki ülke Yahya Sinvar'ı arıyor

Hamas'ın yeni lideri Sinvar nerede? İsrail her yerde onu arıyor. Amerikan gazetesi New York Times'ın haberine göre ABD ve İsrail savaşın başladığı 7 Ekim tarihinden beri Yahya Sinvar'ı bulmak için yoğun çalışmalar yürütüyor.

Abone ol

İki ülke Hamas lideri Yahya Sinvar'ı arıyor. Amerikan gazetesi New York Times'ın haberine göre Sinvar'ın yakalanması için ABD ve İsrail'in "ciddi kaynak ayırdığı" iddia ediliyor.

Sinvar'ın yerinin tespit edilmesi için İsrail iç istihbarat servisi Şin Bet'in karargahında özel bir birim kuruldu. ABD istihbaratı da Sinvar'ın iletişim kanallarını yakın takibe aldı. CIA'in de İsrail Savunma Kuvvetleri'yle yakından çalıştığı bildiriliyor.

Amerikalı ve İsrailli yetkililer, Sinvar'ın elektronik iletişimi çoktan terk ettiğini ve karmaşık bir istihbarat ağından kaçındığını söyledi. Sinvar'ın Hamas'la insan kuryelerden oluşan bir ağ aracılığıyla iletişim halinde kaldığına inanılıyor.

İsrailli, ABD'li, Mısırlı ve Katarlı yetkililer, Sinvar'la iletişim kurmanın güçleştiğini söylüyor.

Trump'tan 3. Dünya Savaşı çıkışı Dünya Filistin, BRICS'e başvuracak Dünya İsrail'in Gazze'deki saldırılarında 40 kişi ayatını kaybetti: Dünya Sınır kapısında facia: Yakıt tankerleri patladı, çok sayıda yaralı var Dünya