Hırvatistan'dan Avrupa Birliği'ne ABD tepkisi

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic, Washington ve NATO’nun Ukrayna üzerinden Rusya’ya karşı bir vekalet savaşı yürüttüğünü söyledi. Rusya'ya uygulanan yaptırımların saçmalık olduğunu belirten Milanovic, “Savaştan savaşa gidiyorlar. Peki ben ne olmalıyım? Bir Amerikan kölesi mi?” diye sordu.

Hırvatistan Cumhurbaşkanı Zoran Milanovic'ten NATO ve ABD'ye karşı sert açıklamalar geldi.

NATO üyesi olan Hırvatistan'ın Cumhurbaşkanı, ABD'nin AB^ye dayatttığı yaptırımları saçmalık olarak niteledi. Yaptırımlarla bir şey elde edilemediğine dikkat çekti.

ABD'nin Avrupa ülkelerinin savaştan savaşa sürüklediğini söyleyen Milanovic, " “Savaştan savaşa gidiyorlar. Peki ben ne olmalıyım? Bir Amerikan kölesi mi?” diye sordu.

RT'nin haberine göre Milanovic, France 24 haber kanalına konuşan ve AB'nin Ukrayna'ya eğitim programına hayır diyen milletvekillerini eleştiren Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic'e de tepki gösterdi.

Milanovic Başbakanı ülkesini ve demokratik temsilcilerini “başkalarının önünde küçük düşürdüğü” vurguladı.

Ölü sayısı 18’e yükseldi Dünya 2 dakikada Dünya turu Dünya ABD ‘muhaliflerle’ PKK’yı buluşturuyor Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya