Hava koşulları alarm veriyor: Bir günde 31 bin şimşek

Yunanistan Meteoroloji Dairesi, ülkede son günlerde etkisini gösteren olumsuz hava koşullarının özellikle batı bölgelerinde yoğun bir şekilde yıldırım ve şimşek olaylarına neden olduğunu açıkladı.

Abone ol

Daire tarafından yapılan açıklamaya göre, sadece dün itibarıyla bulutlardaki elektrik boşalmaları 31 bin kez gözlemlendi. Bu yoğun elektriksel faaliyetler, batı kesimlerinde şiddetli yağmur ve dolu yağışıyla birlikte meydana geldi.

Yunanistan, bu yaz 44 yılın en uzun süren sıcak hava dalgasıyla mücadele etti. Temmuz ayında 16 gün boyunca devam eden aşırı sıcaklar, 1980 yılından bu yana ülkede kaydedilen en uzun sıcak hava dalgası olarak kayıtlara geçti. Ağustos ayında ise ülke, yılın en büyük orman yangınlarıyla karşı karşıya kaldı. Özellikle Atina yakınlarındaki Varnavas bölgesinde 11 Ağustos'ta başlayan yangın, 146 evin kullanılamaz hale gelmesine yol açtı. Avrupa Birliği'nin Copernicus uydu izleme sistemi tarafından yapılan ölçümlerde, bu yangınlar sırasında 104 kilometrekarelik alanın kül olduğu belirlendi.

Meteoroloji Dairesi ayrıca, eylül ayında da sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edeceği öngörüsünde bulundu. Bu durum, ülkenin aşırı hava koşullarıyla mücadelesinin henüz sona ermediğini gösteriyor.

ABD'de dolandırıcılık itirafı Dünya İran'dan ABD'ye yanıt Dünya Selanik'te deprem! Dünya İran Ajax darbesinin hesabını soruyor: İranlı tuğgeneral Ulusal Kanal'a konuştu Dünya