Hamas'tan Türkiye açıklaması

Hamas, Türkiye'nin Uluslararası Adalet Divanı'nda İsrail soykırım davasına müdahillik başvurusunu memnuniyetle karşıladığını açıkladı. Hamas, Arap ve İslam ülkelerine de seslenerek, cephe oluşturma çağrısında bulundu.

Abone ol

Türkiye'nin tarihi kararı sonrası Hamas'tan açıklama geldi.

Yazılı açıklamada "Kardeş Türk halkının, Filistin davasında adaletin sağlanması ve 10 aydan uzun süredir devam eden acımasız soykırım saldırılarına maruz kalan Filistin halkının haklarına verdiği desteğin bir teyidi olarak görüldüğü" belirtildi.

Soykırım davasına müdahillik başvurusunun memnuniyetle karşılandığı aktarılan açıklamada, cephe oluşturma çağrısı yapıldı.

Açıklamada "Başta Arap ve İslam ülkeleri olmak üzere tüm dünya ülkelerini, davaya katılarak acil adım atmaya ve Nazi işgaline son vermek için birleşik bir cephe oluşturmaya çağırıyoruz." denildi.

Azez'de bombalı saldırı Dünya Araştırmalar İsrail'i yalanlıyor Dünya İsrailli askerlerin tecavüz görüntüleri: Kalkanlarla görüntüleri engellediler Dünya Venezuela Lideri Maduro canlı yayında WhatsApp'ı telefonundan sildi Dünya