Gazze'de can kaybı kaça yükseldi? Son durumla ilgili açıklama geldi

İsrail'in yoğun saldırı altına aldığı Gazze'de can kaybı ve yaralı sayısı her geçen gün artmaya devam ediyor. Bölgedeki son durumla ilgili Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama yapıldı.

Abone ol

İsrail, yoğun saldırı altına aldığı Gazze'de insanlık dışı uygulamalarını sürdürüyor. Bölgede 7 Ekim 2023'ten bu yana büyük bir insanlık suçu işlenirken can kaybı ve yaralı sayısı da her geçen gün artıyor.

233 gündür bölgeye yönelik devam eden saldırılardaki son durum ile ilgili Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığından açıklama yapıldı.

Yapılan açıklamada, İsrail ordusunun son 24 saatte Gazze'nin çeşitli bölgelerine düzenlediği 8 saldırıda 81 Filistinlinin daha yaşamını yitirdiği, 223 Filistinlinin yaralandığı belirtildi.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ölenlerin sayısının 35 bin 984'e, yaralı sayısının 80 bin 643'e yükseldiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca hâlâ enkaz altında ve yol kenarlarında ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin engellemesi nedeniyle sağlık ekipleri ile sivil savunma görevlilerinin cenazelere ulaşamadığı aktarıldı.

Hamas, İsrail askerlerini esir aldı! Dünya İsrail'in Gazze'ye saldırısında 20 Filistinli hayatını kaybetti Dünya Putin'den Reisi açıklaması! O iki helikoptere dikkat çekti: Dünya İsrail bir eve saldırdı: 8 Filistinli hayatını kaybetti Dünya