Fransa Ukrayna'ya asker mi gönderecek?

Rusya istihbaratı Fransa’nın Ukrayna’da savaşması için 2 bin asker göndermeye hazırlandığını açıkladı. Fransa Savunma Bakanlığı açıklamayı reddetti. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev’den ise “Bu Fransız hükümetinin dört ayaklıları için bu giyotinle eşdeğer” dedi.

Abone ol

Fransa Ukrayna’ya savaş hattına 2 bin asker gönderecek. Açıklamayı Rusya Dış İstihbarat Başkanı Sergey Narişkin yaptı. Narişkin, Fransa’nın Ukrayna’ya gönderilmek üzere ekip hazırladı istihbaratını aldıklarını söyledi. İlk aşamada 2 bin askerlik bir gücün gönderileceği bilgisini paylaştı ve uyardı; “Ukrayna’daki Fransız ordusu, Rus silahlı kuvvetleri içi meşru ve öncelikli hedef haline gelecek” dedi.

Fransa Savunma Bakanlığı ise iddiayı kabul etmedi. Ancak Narişkin açıklamaları Fransız medyasının ana gündemi oldu. Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un vites yükselttiği yorumları yapıldı. Fransız askerlerinin nerelere konumlandırılacağı tartışıldı. Rusya Güvenlik Konseyi Başkan Yardımcısı Dmitry Medvedev, Fransa’nın Ukrayna’ya 2 bin asker göndermesinin intihar olduğunu söyledi.

"Yabancı bir ülkeden Fransa'ya gelen bu kadar çok tabutla, profesyonel askerlerin toplu ölümlerini gizlemek imkansız olurdu. Dahası, örneğin paralı askerlerin kendi kaderlerini ve yaşam haklarını kullanma biçimlerini kendilerinin seçtiği bahanesinin arkasına saklanmak da artık mümkün olmayacaktır. Ancak Fransız hükümetinin dört ayaklıları için bu giyotinle eşdeğer olacaktır."
Kırgızistan'da bir evde Özbekistan'a uzanan tünel bulundu Dünya Vladimir Putin'den dış tehditlerle ilgili açıklama! Dünya Yunan Hava Kuvvetlerine ait F-16 denize düştü Dünya Gazze'de can kaybı 31 bin 923'e yükseldi Dünya