Dünyanın en yüksek intihar oranlarına sahip 10 ülkesi

Dünya Sağlık Örgütü (WHO), her yıl intiharın dünya çapında 800.000'den fazla insanın hayatına mal olduğunu tahmin etmektedir. İntihar oranları ülkeden ülkeye büyük farklılıklar gösterse de, bazı ülkeler diğerlerine kıyasla daha yüksek intihar oranlarına sahiptir.

Haberin devamı için tıklayınız

10· KAZAKİSTAN

Aslında genel olarak ülkeler düşünüldüğünde hemen akla gelen bir isim olmadığı için dünya için biraz 'hayalet' bir ülke olan Kazakistan'da intihar, son zamanlarda meydana gelen en büyük talihsiz olaylardan biridir. Kazakistan, dünyada en yüksek intihar oranlarına sahip ülkeler arasında onuncu sırada yer almaktadır. Kazakistan'da 5 ay içinde 86 genç intihar etti ve bu çocukların hepsi 18 yaşından küçüktü ve yasal yaşta bile olmayan birinin intihar edecek kadar ne gibi stresleri olabilir diye düşünebiliriz.

Bu vakaların çoğu, sınavlarda başarısız olmak ve insanların utancıyla yüzleşecek kadar güçlü olmamak gibi ortak sorunlara dayanmaktadır. Ancak genel olarak başarısızlık dünyanın sonu değildir, kişi sadece denemeyi bırakırsa başarısız olur. İntihara yol açan diğer ilgili vakalar arasında şunlar sayılabilir: aşırı yalnızlık hissi, çocukta düşmanlık yaratabilecek okul çatışmaları veya aile içi çatışmalar.