Dünyanın En İyi Çorbaları Açıklandı: Türkiye de listede
Taste Atlas, bu sefer dünyanın en iyi çorbalarını açıkladı ve Türkiye'den 3 lezzetli çorba listeye girmeyi başardı. İşte Taste Atlas'ın belirlediği dünyanın en iyi çorbaları.
Dünyanın en geniş gastronomi veri tabanlarından birine sahip olan Taste Atlas, kullanıcılar ve eleştirmenlerin puanlarına dayanarak, dünyanın en iyi tatlarını sıralıyor. Bu kez, dünyanın en iyi 100 çorbasını açıkladılar. Listeye Türkiye'den 3 çorba girdi. Listenin başında ise Endonezya mutfağından rawon yer alıyor.
İŞTE DÜNYANIN EN İYİ ÇORBALARI
1. Bori-bori / Paraguay
Bori-bori, et (genellikle dana eti veya tavuk), mısır unu ve peynirden oluşan köfteler ve havuç, kereviz ve soğan gibi sebzelerle dolu bir Paraguay çorbasıdır. Çorba geleneksel olarak defne yaprağı, karanfil ve maydanozla tatlandırılırken, safran ona bir altın rengi verir.
2. Rawon / Endonezya
Rawon, kökeni Doğu Java'ya dayanan bir Endonezya yemeğidir. Bu çorba genellikle yavaş pişirilmiş dana eti ve limon yaprakları, limon otu, zencefil ve acı biber gibi diğer geleneksel Endonezya malzemeleriyle yapılır.
Ancak, çorbadaki asıl önemli unsur Endonezya siyah fındığı olan buah kluwek'tir .
3. Soto Betawi / Endonezya
Soto Betawi, genellikle limon otu, zerdeçal, galangal, kefir limon yaprakları ve kişniş gibi çeşitli baharatlarla zenginleştirilmiş hindistan cevizi sütü suyunda yavaşça pişirilen et ve sakatat parçalarından oluşan doyurucu bir dana çorbasıdır. Servis edildiğinde çorbaya genellikle domates, yeşil soğan, tatlı soya sosu ve emping krakerleri gibi farklı soslar eşlik eder.
8. Beyran çorbası / Türkiye
Beyran çorbası, Türkiye'de Antep yöresinde yapılan bir çorbadır. Koyun boyun eti ve koyun yanağından yapılır. Çorbayı oluşturan diğer malzemeler pirinç, sarımsak, tereyağı, yağ, su, tuz, biber sosu, karabiber ve Halep pul biberidir. Bu çorba kahvaltıda da yenir.