Çin ve Afrika ülkeleri Pekin’de toplanıyor: FOCAC Zirvesinde neler konuşulacak?

Çin ile Afrika Birliği (AfB) üyesi 54 ülkeyi bir araya getiren Çin-Afrika İşbirliği Forumu'nun (FOCAC) 9'uncu zirvesi, 4-6 Eylül tarihlerinde Pekin'de gerçekleştirilecek. Zirvede devlet yönetimi, sanayileşme ve tarımda modernleşme, barış ve güvenlik, ayrıca Kuşak ve Yol iş birliği konuları işlenecek

Abone ol

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, 5 Eylül'de forumun açılışında konuşma yapacak. Forumda, Afrika ülkelerinin liderleri ve temsilcilerinin yanı sıra Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres de yer alacak.

FOCAC 2024 Zirvesi, “Modernleşmeyi İlerletmek ve Ortak Geleceği Paylaşan Yüksek Düzeyli Çin-Afrika Topluluğu İnşa Etmek için El Ele Vermek” başlığı altında düzenleniyor.

Zirvede, devlet yönetimi, sanayileşme ve tarımda modernleşme, barış ve güvenlik ile Kuşak ve Yol iş birliği gibi konular üzerinde 4 üst düzey toplantı yapılacak. Ayrıca, Çin ve Afrika Girişimciler Konferansı da forumun bir parçası olacak. FOCAC, Çin’in Kuşak ve Yol Projesi çerçevesinde bir iş birliği ve koordinasyon platformu olarak önemli bir rol oynuyor. Forumlar, Çin’in stratejik tercihleri doğrultusunda belirlenen gündemlere göre şekilleniyor ve üç yıllık eylem planları, mali yardım taahhütleri ve yatırım projeleri bu zirvelerde karara bağlanıyor.

Libya'da Deniz Harp Okulu Komutanı Milad silahlı saldırıda öldü Dünya İsrail askerleri bir Filistinlinin naaşı üzerinden araçla geçti Dünya Hamas: "Gazze'deki 6 esir, İsrail bombardımanı sonucu öldü" Dünya İsrail’i korumakla görevli ABD gemisi şimdi de Türk limanına demirledi Dünya