Çin Türk Öğrenci Birliği Şanghay’da Atatürk’ü Andı

Şanghay’da öğrenim gören Türk öğrenciler, Türk Öğrenci Birliği (TÖB) Şanghay Başkanı Mert Bircan liderliğinde, Atatürk’ü vefatının 84. yılında anma gerçekleştirdi. Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosluğunun düzenlediği 10 Kasım Töreni’ne katılan öğrenciler, kısa bir film gösteriminde bulundu.

Abone ol

Şanghay’da öğrenim gören Türk öğrenciler, Türk Öğrenci Birliği (TÖB) Şanghay Başkanı Mert Bircan önderliğinde, Türkiye Cumhuriyeti Şanghay Başkonsolosluğunun düzenlediği 10 Kasım Töreni’ne katıldı. İstiklal Marşı ile başlayan program saat 09.05’te saygı duruşu ile devam etti. Saygı duruşunun ardından Atatürk’ün Cumhuriyeti kurarken verdiği mücadeleyi anlatan kısa bir film gösteriminde bulunuldu.

‘CUMHURİYET BİZE EMANET’

Törende konuşan Şanghay Başkonsolosu Hüseyin Emre Engin, “Mustafa Kemal Atatürk büyük mücadeleler sonucunda Türkiye Cumhuriyeti’ni kurdu. Artık Cumhuriyet bizlere emanet ve mayası çok sağlam. Cumhuriyetin parçalanmaz bir bütün olduğunu görmek hepimizin borcudur. Bu vatan bizlere emanet; artık yeni gelen genç kuşağa sahip çıkılmalı, onlarla beraber Cumhuriyetimizi daha sağlam hale getirmek için çaba sarf etmeliyiz.” dedi.

Başkonsolosluğa gelen Türk vatandaşları ile beraber fotoğraf çekilmesinin ardından anma programı sona erdi.

 ‘AYDINLIK GÜNLERE ÇIKARACAĞIZ’

Anma programının ardından TÖB üyeleri, Başkonsolos Engin ile bir araya geldi. Buluşmada 10 Kasım’ın anlam ve önemine vurgu yapan Mert Bircan, “Biz Atatürk’ün bizlere emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni aydınlık günlere çıkarmak için var gücümüzle çalışmaya hazırız. Çin’de olmamız bu çalışmaları yapmamıza engel değil. Mustafa Kemal Atatürk dünya çapında bir devrimci ve öncüdür, biz de onun yolunda var gücümüzle mücadelemizi sürdüreceğiz.” ifadelerini kullandı.

 

İran ordusu: "Hamaney'den emir bekliyoruz" Dünya İran'dan sert mesaj: "Sabrımız sona erebilir" Dünya İran hipersonik füze geliştirdi Dünya Rusya'nın Herson kararı ne anlama geliyor? Dünya