BRICS'ten ortak para hamlesi

Latin Amerika'dan sonra bu kez BRICS'ten ortak para hamlesi geliyor. BRIC üyesi Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, hazırlıkların sürdüğünü açıkladı. Ayrıntılar ise Ağustos'ta yapılacak BRICS zirvesinde duyurulacak.

Latin Amerika'da Dolar saltanatını yıkmak için kolları sıvayan Brezilya ve Arjantin'den sonra BRICS de harekete geçti.

Yeni dünyanın yükselen ittifakı BRICS ortak para birimi için hazırlıklara başladı.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'dan oluşan BRICS ülkeleri grubunun Ağustos ayında düzenlenecek zirvesinde de gündem ortak para birimi olacak.

BRICS ülkeleri ile Rusya ve Çin arasındaki ticarette doların payı son yıllarda azalırken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Afrika turu kapsamında bulunduğu Angola’da ortak para girişimine ilişkin şunları belirtti:

- Bu konuda, BRICS içinde, Latin Amerika ve Karayip ülkeleri çerçevesinde kendi para birimlerimizi yaratma ihtiyacıyla ilgili girişimler var. Güney Afrika’da ağustos sonunda düzenlenecek BRICS zirvesinde bu konu mutlaka istişare edilecektir.

 BRICS ile birlikte Brezilya ve Arjantin diğer Latin Amerika ülkelerini de CELAC çerçevesinde birliğe davet ederek Euro’dan sonra en büyük ikinci parasal birliği yaratmak istiyor.

Fransa tutunamadı: Burkina Faso'dan çekiliyorlar Dünya Suriye petrollerini ABD ve PKK böyle çalıyor Dünya Rusya'dan Yunanistan'a ABD tepkisi: "Ekonomik sonuçları olacak." Dünya Lübnan halkı, Hizbullah'ı destekliyor mu? Dünya Tahran'da askeri geçit töreni yapıldı Dünya İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan Türkiye mesajı Dünya ABD'nin savaş aracı: Dolar! Dünya Venezuela Devlet Başkanı Maduro antiemperyalist kongrede konuştu Dünya Türkiye Tahran Büyükelçiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nı kutladı Dünya Telegram'ın CEO'su neden gözaltında? Dünya İngiltere sokaklarını şiddet sardı Dünya Venezuela'da Amerikancı kalkışma! 1'i asker 17 kişi hayatını kaybetti Dünya