Bangladeş'te Amerikancı kalkışma: 2 günde 231 kişi öldü

Bangladeş’de Amerika güdümlü renkli devrimde son iki gün içinde ölenlerin sayısı 231’e yükseldi. Şiddet ve yağma olayları bütün ülkeye yayıldı. Çin basını "ABD, bir Güney Asya İsrail'i mi yaratmak istiyor?" başlığı attı.

Abone ol

Bangladeş’teki Amerikancı kalkışma can almaya devam ediyor.

Bağımsızlık Savaşı'na katılanların ailelerine kamuda kontenjan ayrılmasının ardından başlayan ve Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in istifasıyla sonuçlanan protestolarda son iki günde ölenlerin sayısı 231’e yükseldi.

Amerika Birleşik Devletleri tarafından devreye sokulan renkli devrimin yarattığı şiddet ülkenin tamamına yayıldı.

Renkli devrime katılan göstericiler, başkent Dakka’da Hindistan’a sığınan Başbakan Hasina'nın resmi konutunu bastı.

Başkent başta olmak üzere diğer şehirlerde de şiddet ve yağma olayları da devam ediyor.

Bangladeş Başbakanı Şeyh Hasina Vecid'e karşı gerçekleşen kalkışmanın Hasina’nın Hindistan ve Çin ziyaretlerinin ardından gelmesi dikkat çekti.

Hasina, haziran ve temmuz aylarında ikiz Kez Hindistan’ı ve bir kez de Çin’i ziyaret etmişti.

Çin medyasında ise sıra dışı bir analiz kaleme alındı. Bangladeş’deki gelişmelerin tartışıldığı habere "ABD, bir Güney Asya İsrail'i mi yaratmak istiyor?" başlığı atıldı.

Amerika Birleşik Devletleri ise Bangladeş’deki gelişmeleri memnuniyetle karşıladığını bildirdi.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller (METYUV MİLER), Bangladeş'te hükümet karşıtı protestolar sırasında Başbakan Şeyh Hasina Vecid'in ülkeyi terk etmesinin ardından geçiş hükümeti kurulacağının duyurulmasını memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.

Amerika’daki Bangladeşliler ise renkli devrimi Times (TAYMS) Meydanı'nda kutladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zaharova da aralık ayında, ABD'nin 7 Ocak seçimlerinden sonra Bangladeş'te Arap Baharı'ndan esinlenen bir senaryoyu hayata geçirebileceğini söylemişti.

Zaharova, 12-13 Aralık’ta Bangladeşteki hükümet karşıtı gösteriler ile başta ABD olmak üzere Batılı diplomatik misyonların kışkırtıcı faaliyetleri arasında doğrudan bir bağlantı gördüklerini kaydetmişti.

O ülkede aşırı sıcaklardan 14 kişi hayatını kaybetti Dünya İran'dan Heniyye suikastıyla ilgili yeni açıklama Dünya İsrail'den Lübnan'ın güneyine hava saldırısı Dünya Irak'ta PKK ile bağı olan 3 partiye yasak Dünya