Avrupa basını depremi nasıl gördü?

Avrupa'da basını Kahramanmaraş merkezli ve 10 ili etkileyen depremlere, gazete, televizyon, internet sitesi ve radyolar ve haberlerinde geniş yer verdi. Manşetlerde depremlerin yıkıcılığı ve kurtarma ekiplerinin mücadelesi ön plana çıkarıldı.

Haberin devamı için tıklayınız

İSPANYA

İspanyol basınından El Pais, El Mundo ve La Vanguardia gazeteleri depremi manşetlerine taşıdı. El Pais'in haberinde, "İki büyük deprem en az 3 bin 700 ölüme neden oldu. Binlerce bina çöktü. Kaybolanlar, yıkıntılarda aranıyor." ifadesi kullanıldı.

El Mundo gazetesi de "Türkiye ve Suriye'de binlerce ölü var. Yüzlerce insan yıkıntıların altında. Kan bağışı ve gıda yardımı için büyük kuyruklar var. Yıkım, savaş, ekonomik çöküntü ve açlığın görüldüğü bir bölgeyi (Suriye) vuruyor. Bölge halkı, 'Savaş yıllarında asla böyle bir şey görülmedi. Durum, bombalardan çok daha zor' diyor." şeklindeki değerlendirmelere yer verdi.

La Vanguardia gazetesi de "Yıkıcı deprem, Türkiye ve Suriye'de binlerce kişiyi öldürdü" başlığıyla verdiği haberde kurtarma ekiplerinin, enkaz altında hayatta kalanları aramaya devam ettiğini vurguladı.

Depremlerin etkilendiği 10 ildeki arama-kurtarma çalışmalarına katılmak için İspanya'dan çok sayıda sivil yardım ekibi, itfaiyeci ve asker giderken, İspanyol gazetecilerin de bölgeye gittiği görüldü.

Depremler, İspanyol televizyonlarında da ilk haber olarak veriliyor ve kurtarma çalışmaları canlı olarak yayımlanıyor.