Arap Aşiretleri PKK/YPG İle Çatışıyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde PKK/YPG'li teröristler ile Arap aşiretleri arasında çatışmalar şiddetlendi. Suriye'nin en büyük petrol sahalarının bulunduğu bölgede, Arap aşiretlerinin 24 köyü teröristlerden kurtardığı bildirildi.

Abone ol

Suriye'nin doğusundaki Deyrizor'da terör örgütü PKK/YPG'nin işgalindeki alanda, teröristler ile Arap aşiretleri arasındaki çatışmalar devam ediyor.

Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Arap aşiretleri, Deyrizor'un doğu ve güneydoğu kırsallarındaki 7 ayrı noktada PKK/YPG'li teröristlerle çatıştı. Şuheyl, el-Kübür, Ziban, el-Curzi, Havayic, Sican ve Buseyra köylerinde teröristlere ait yol kontrol noktaları, karargah ve araçlar vuruldu.

Arap aşiretlerinin bölgedeki 24 köyü PKK/YPG'li teröristlerden temizlediği bildirildi.

Suriye'nin en büyük petrol sahaların ev sahipliği yapan Deyrizor, ABD destekli terör örgütü PKK/YPG'nin işgali altında... Örgütün baskısı altındaki Arap aşiretleri ile PKK/YPG'li teröristler, Ağustos 2023'ten beri çatışıyor.

Arap aşiretleri, 27 Ağustos-13 Eylül 2023'te düzenledikleri operasyonlarda, Deyrizor, Rakka ve Haseke illeri ile Halep'in Münbiç ilçesine bağlı toplam 33 köyü terörden arındırmıştı. Ancak Araplar, PKK/YPG'nin saldırıları sonucu sivil kayıpları önlemek için bu köylerden geri çekilip ABD ile müzakere masasına oturmuştu.

İsrail Casuslarına İstanbul'da Operasyon Dünya Türkiye Gençlik Birliği İran'da Dünya Kızıldeniz'de Çatışma Dünya İsrail Beyrut'a Saldırdı! Dünya