ABD heyeti Türkiye'den İran'a mı gitti?

İran’ın İsrail’i misilleme yapması beklenirken Tahran’da diplomasi trafiği de hızlandı. Önce Ürdün Dışişleri Bakanı İran’a gitti. Ardından da Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu Tahran’da bir dizi görüşme yaptı.

Abone ol

İran’ın İsrail’i misilleme yapması beklenirken Tahran’da diplomasi trafiği de hızlandı. Önce Ürdün Dışişleri Bakanı İran’a gitti. Ardından da Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu Tahran’da bir dizi görüşme yaptı.

İsrail’in Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye’ye Tahran’da terör saldırısı gerçekleştirmesi ve İran’ın buna cevap vereceğini açıklamasının ardından Tahran’da diplomasi trafiği hızlandı.

Ürdün Dışişleri Bakanı Eymen es-Safedi, Tahran’a gitti. Burada İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan ve Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri ile görüştü.

Safedi’nin Amerika Birleşik Devletleri’nin mesajını İran’a götürdüğü iddia edildi. Ancak Ürdün Dışişleri Bakanı, İranlı mevkidaşıyla yaptığı görüşmenin ardından açıklamasında bu iddiayı reddetti.

Öte yandan buna benzer bir iddia Türkiye ile ilgili olarak da ortaya atıldı.

Arap basını Amerikalı bir heyetin Türkiye'den İran'a geçerek görüşme yaptığını iddia etti. Ancak İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani haftalık basın toplantısında iddianın asılsız olduğunu söyledi.

İran Cumhurbaykanı Pezeşkiyan, Ürdün Dışişleri Bakanı Safedi ile görüşmesinde Heniyye suikastının "cevapsız kalmayacak büyük bir hata" olduğunu söyledi.

Pezeşkiyan, İsrail'in Filistinlilere karşı saldırılarının durdurulması için İslam ülkelerinin ortak hareket etmesinin önemini vurguladı.

Safedi de Ürdün’ün Siyonist rejimin Gazze'deki vahşice saldırganlığını başından beri kınadığını söyledi.

Safedi’nin ziyaretinin ardından bu kez Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Sergey Şoygu, İranlı üst düzey yetkililerle görüşmek amacıyla Tahran'a gitti.

Şoygu İran’da Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Genel Sekreteri Ali Ekber Ahmediyan ve diğer üst düzel yetkililer ile görüştü.

Öte yandan İran Dıişleri Bakan Vekili Ali Bakıri de Tahran'daki yabancı ülkelerin büyükelçi ve temsilcileriyle bir araya geldi. Toplu yapılan görüşmede gündem İsrail'in saldırganlığı oldu.

BM: "Gazze'de gidecek yer kalmadı, güvenli yer yok" Dünya Bakan Fidan'dan Mısırlı mevkidaşıyla ortak basın toplantısı Dünya ABD askeri çöküşü itiraf etti! Dünya İsraile füze ve SİHA'lı operasyon Dünya