5. nesil savaş uçağı Kaan Çin basınında

Türk savunma sanayiinin gururu KAAN, Çin ordu gazetesine konu oldu. Gazete, Türkiye’nin 5'inci nesil savaş uçağı projesini derinlemesine ele aldığı bir makale yayınladı. Makalede, F-35 projesinden çıkarılmasının Türkiye’yi kendi savaş uçağını geliştirmede daha azimli hâle getirdiği belirtildi.

Abone ol

"ABD yaptırımları Türkiye’yi azimlendirdi" yorumu yapıldı, "KAAN tam bir 5'inci nesil savaş uçağı" tespitine yer verildi. Türk savunma sanayiinin gururu KAAN, Çin basınında işte bu sözlerle yer aldı.

Çin ordu gazetesi, Türkiye'nin 5'inci nesil savaş uçağı KAAN ile ilgili tam sayfa makale yayınladı. Türkiye'nin milli muharip uçağının geliştirilme sürecine geniş yer verildi.

Yazıda "ABD’nin Türkiye’yi F-35 savaş uçağı projesinden çıkarması, Türkiye’yi savaş uçağı geliştirmede azimlendirdi" yorumu yapıldı.

Türkiye'nin savunma sanayiinin dışa bağımlılığının 2002'de yüzde 80 iken bugün bu oranın yüzde 20'ye gerilediğine dikkat çekildi.

Yazıda, KAAN'’ın beşinci nesil savaş uçağı özelliklerinin hepsine sahip olduğu da belirtildi. Süper manevra, süpersonik seyir, radar gizliliği ve süper algılama yeteneklerini taşıdığı ifade edildi. "Kaan gerçek bir 5'inci nesil savaş uçağı olarak adlandırılabilir" denildi.

Makalede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "Türkiye 5'inci nesil savaş uçağı üretiminde kritik bir eşiği daha aştı" ifadelerine de yer verildi.

"Dünyada 5'inci nesil savaş uçağı kulübüne giren az sayıda ülkeden biri olmak Türk halkını mutlu ediyor" değerlendirmesi yapıldı.

Dünyanın en büyük ikinci elması o ülkede bulundu Dünya KDHC'den ABD’ye tepki Dünya Pakistan’da polise roketli saldırı Dünya TİKA ve Başkonsolosluktan Erbain Yürüyüşüne destek: İkram çadırları kuruldu Dünya