1,5 milyondan fazla kişi selde mahsur kaldı

Bangladeş büyük bir felaketle karşı karşıya... Ülke genelinde etkili olan yoğun yağışların yol açtığı seller sonucunda 1,5 milyondan fazla kişinin mahsur kaldığı bildirildi.

Abone ol

Feni, Cumilla ve Noakhali gibi bölgelerde etkisini gösteren şiddetli yağışlar, birçok yol ve evin sular altında kalmasına neden oldu. Bangladeş Sınır Muhafızları (BGB), selden etkilenen bu bölgelerde 1,5 milyondan fazla kişinin mahsur kaldığını ve kurtarma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı.

Bangladeş Su Geliştirme Kurumu yetkilileri, ülkedeki birçok nehirde su seviyesinin kritik seviyelere ulaştığını bildirdi. Sel Tahmin ve Uyarı Merkezi (FFWC) tarafından yapılan açıklamada, ülkenin kuzeydoğusundaki nehirlerin de son 50 yılın en yüksek su seviyesine ulaştığı ifade edildi.

FFWC mühendislerinden Sarder Udoy Raihan, beş bölgede ani sel baskınlarının yaşandığını ve bu bölgelerdeki nehir seviyelerinin önümüzdeki 24 saat boyunca tehlikeli seviyelerin üzerinde kalmasının beklendiğini belirtti.

Bangladeş Meteoroloji Dairesi ise şiddetli yağışların bir gün daha devam edeceğini duyurdu.

Pezeşkiyan'ın kabinesi eksiksiz güvenoyu aldı Dünya Netanyahu'ya tepkiler yükseliyor Dünya New York Times'dan çarpıcı iddia Dünya Putin 2011'den sonra ilk kez Çeçenistan'ı ziyaret etti Dünya