Ünal Üstel: "Türkiye'nin desteği bize güven veriyor"

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile Beştepe'de görüştü. Oktay, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'nda gözlemci üye olarak yer almasının önemli olduğunun altını çizdi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti KKTC Başbakanı Ünal Üstel'i Ankara'da ağırladı. İki isim Cumhurbaşkanlığı'nda görüştü. Görüşme sonrası kameralar karşısına geçilerek ortak açıklama da yapıldı.

Fuat Oktay, KKTC'nin Türk Devletleri Teşkilatı'nda gözlemci üye olarak yer almasının önemli olduğunu vurguladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, gözlemci üyeliğinin ardından Türkiye'nin KKTC'nin tanınması için seferberlik çalışmaları olacağını belirtti:

- KKTC Cumhuriyet Meclisi'nde Türk Devletleri Teşkilatı üyeleri için dostluk grupları kurulması son derece anlamlıdır. KKTC'nin gözlemci üyeliğinin ardından KKTC'nin tanınması için seferber olmaya devam edeceğiz.

Oktay, KKTC'de yaşayan vatandaşlar için atılacak 3 yeni adımı da duyurdu:

- KKTC vatandaşlarının Türkiye’deki sağlık sisteminden Türkiye’de yaşayan vatandaşlarımız gibi yararlanma hakkı getiriyoruz. Bu bölgede TOKİ işbirliğiyle sosyal konut projelerini yakın zamanda başlatıyor olacağız. Üçüncü müjdemiz asrın projesiyle denizin altından Torosların suyunu kablo ile elektrik projesini başlatıyoruz

KKTC Başbakanı Ünal Üstel de Kıbrıs'ta sorunların iki devletli çözüm olduğunu bir kez daha hatırlattı:

- İki devletli çözüm vizyonumuza Türkiye'nin tam ve eksiksiz desteğinin devam ettiğini görmek bizlere güven vermektedir.
Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Suriye açıklaması Dış Politika İsveç'ten tepki çeken PKK kararı Dış Politika Hükümet yine NATO tehdidini görmezden geldi Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika