Türkiye ve KKTC'den Azerbaycan ile dayanışma mesajı

Azerbaycan'ın Tahran Büyükelçiliği'ne saldırı düzenlendi. İki ülke ilişkilerine yönelik tertibe Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tepki gösterdi. Bakan Çavuşoğlu ve Bakan Eroğlu, Azerbaycan'ın yanında olduklarını belirtti.

Abone ol

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, Tahran'daki büyükelçiliklerine silahlı saldırı düzenlendiğini, güvenlik amirinin şehit olduğunu, 2 güvenlik görevlisinin ise yaraladığını duyurdu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Jeyhun Bayramov ile telefonda görüşerek, hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

Bakanlıktan görüşmeye ilişkin yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi;

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliğine yapılan hain saldırıyı en güçlü şekilde kınadığımızı, Can Azerbaycan’ın her daim yanında olduğumuzu vurgulamıştır.

Bakan Çavuşoğlu, hayatını kaybeden Büyükelçilik görevlisi için başsağlığı, yaralılara acil şifalar dilemiştir.

"AZERBAYCAN HİÇBİR ZAMAN YALNIZ DEĞİLDİR"

Bakan Çavuşoğlu, Twitter'dan yaptığı paylaşımda da, saldırıyı kınayarak şunları kaydetti;

Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne yapılan hain saldırıyı lanetliyorum. Şehit kardeşimize Allah’tan rahmet, yakınları ile Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralananlara acil şifalar diliyorum. Azerbaycan hiçbir zaman yalnız değildir.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA YAPILDI

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da Azerbaycan'ın yalnız olmadığı ifade edildi. Saldırgan derhal yakalanarak adalete teslim edilmesi gerektiği ifade edilen açıklamada, "Azerbaycan'a desteğimiz her zaman olduğu gibi bundan sonra da kesintisiz devam edecektir" ifadeleri kullanıldı.

KUZEY KIBRIS TÜRK CUMHURİYETİ'NDEN DE AÇIKLAMA GELDİ

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu, "Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda şehit olan koruma müdürüne Allah’tan rahmet, ailesine ve Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" dedi.

Paylaşımında, Can Azerbaycan’ın Tahran Büyükelçiliği’ne düzenlenen hain saldırıyı şiddetle kınıyorum. Saldırıda şehit olan koruma müdürüne Allah’tan rahmet, ailesine ve Azerbaycan halkına başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum" ifadeleri yer aldı.

Çavuşoğlu'ndan Pompeo'ya sert tepki Dış Politika Maduro'dan kardeşlik vurgusu Dış Politika İsveç Dışişleri Bakanı o soruya cevap veremedi Dış Politika Türkiye'den İsveç ve Finlandiya kararı Dış Politika