Rumlardan peş peşe kışkırtma hamleleri: Londra ve Güney Kıbrıs

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın, Kıbrıs konulu konferansa katılmak için gittiği İngiltere’de Rum ve Yunanlar kışkırtma girişiminde bulundu. Kışkırtma girişimi sıcaklığını korurken bir skandal da Güney Kıbrıs'ta yaşandı. Baf'ta uluslararası bir organizasyon kapmasında asılan Türk bayrağı indirildi.

Kıbrıs sorunuyla ilgili konferans vermek üzere İngiltere’nin başkenti Londra’ya giden Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Rum ve Yunanlardan oluşan bir grubun engellemesiyle karşılaştı.

Ersin Tatar’ın aracını önü, konferansın yapılacağı Kings College'a girişi sırasında, Yunan öğrenci grubu tarafından kesilmek istendi.

Güney Kıbrıs ve Yunanistan bayrakları taşıyan grup, Tatar’ın konvoyunun geçişi sırasında “Kıbrıs Rum'dur, Türkiye Kıbrıs’tan dışarı" sloganları attı. Ersin Tatar’ dinlemek üzere konferansa gelen Türk gençler de alkışlarla gruba tepki gösterdi.

Grup, üniversitedeki güvenlik görevlilerince dağıtılırken, Ersin Tatar konferans programına devam etti.

Ersin Tatar, olayla ilgili olarak, “Kıbrıs Türk halkının sesinin duyulmasına bile tahammüllerinin olmadığını gösterdiler. Biz haklı davamızı her platformda anlatmaya devam edeceğiz” dedi.

Kışkırtma girişimine Ankara’dan da tepki geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Türk Devletleri Teşkilatı gözlemci üyeliği başta olmak üzere artan görünürlüğünü hazmedemeyen Rumlar agresifleşmeye başladı.” ifadelerine kullandı.

Londra’daki olay sıcaklığını korurken, bir skandal da Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yaşandı. Güney Kıbrıs'ın sahil ilçesi Baf'ta uluslararası bisiklet yarışı kapsamında göndere çekilen Türk bayrağı indirildi.

39 ülkeden yarışmacıların katılacağı organizasyon için o ülkelerin bayrakları ilçeye asılmıştı. Rum ve Yunan medyasında yer alan haberlere göre, bazı Rumların tepki göstermesi üzerine Türk bayrağı, Rum yöneticiler tarafından meydandan kaldırıldı.

"Türk akımına ihtiyacımız var" Dış Politika "Yapılması gereken Merkezi Hükümeti güçlendirmek" Dış Politika Erdoğan o lideri böyle karşıladı Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika