Atlantik'ten "Erdoğan sonrası Türkiye" senaryosu: Altılı Masa'dan tam teslimiyet

Batı’nın önde gelen medya kuruluşlarından Reuters, "Erdoğan sonrası Türkiye" senaryosunu yazdı. Makalede Erdoğan’ın Türkiye’yi Batı’dan uzaklaştırdığı belirtilirken Altılı Masa iktidarının NATO’ya sadakati, IMF’ye bağlılığı ve Rusya karşıtlığını uygulayacağını vurguladı.

Atlantik'in önemli medya kuruluşlarından Reuters'ta dikkat çeken bir Türkiye analizi yayımlandı. Hugo Dixon imzalı Reuters analizi “Erdoğan sonrası Türkiye, yeniden kabul görebilir.” başlığı ile servis edildi.

Makalede, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Rusya ile kurduğu ilişkilerin Türkiye'yi Batı'dan kopardığı belirtildi. “Erdoğan'ın, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e yakınlaştıkça ülkenin Batı ile ilişkileri kötüleşti" denildi.

İngiliz haber ajansı Reuters, Batı ülkelerinin çıkarlarının Erdoğan’ın devrilmesi ve Altılı Masa’nın iktidara geçmesinde olduğunu yazdı.

"Afet sonrasında seçimleri muhalefetin kazanması tüm bunları değiştirebilir. Erdoğan’ın kaybettiği senaryoyu düşünelim.” ifadeleri yer aldı. Erdoğan'ın kaybetmesi ile Türkiye'nin yeniden yüzünü Batı'ya döneceği savunuldu.

"ALTILI MASA BATI'YA VE NATO'YA SADIK"

“Sadakat Sınamaları” başlığını taşıyan ara başlıkta, Altılı Muhalefet’in Atlantik merkezlerine sadık olduğu vurgulandı:

- Yeni bir hükümet hem AB hem de ABD ile daha yakın ilişkiler kurmak için iyi bir konumda olacaktır. Amerika ve AB ayrıca altı partili koalisyonun Rusya’nın askeri açıdan faydalı teçhizat ithal etmesine yardımcı olan şirketlere baskı yapmasını isteyecektir. Yeni hükümet işbirliğine istekli olacaktır. İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerinin onaylamaları da bu yolu kolaylaştıracaktır. Ayrıca Türkiye’nin NATO ittifakının sadık bir üyesi olduğunu da açıkça ortaya koyacaklardır.

"TÜRKİYE'Yİ YENİDEN IMF'YE YOLUNA SOKACAKLAR"

Makale de Altılı Masa’nın Rusya yaptırımlarına boyun eğeceğine, Türkiye’yi yeniden IMF’nin denetimine sokacağına işaret edildi. Atlantik’e bağlılık yeminiyle ekonomiyi düzeltme programı özetlendi:

- Bu politikalar Batı’dan yatırım akışına yol açabilir. Türkiye bir mali krizle karşı karşıya kalırsa, döviz kredisi için Uluslararası Para Fonu’na (IMF) başvurabilir. Altı partili koalisyonun daha fazla ekonomik güvenilirlik kazanmak için muhtemelen bunu önceden yapması gerekir.
Karabağ'dan Anadolu'ya: Gençlerin Kardeşlik Forumu Dış Politika Tunç Soyer, İktisat Kongresi'ne CIA elemanı Fukuyama'yı getirecek Dış Politika Çavuşoğlu: "Görüşme trafiğini arttıracağız" Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika