Perinçek: "Çin modernleşmesi insanlık adına yeni bir seçenek geliştiriyor"

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Xinhua News ajansına konuştu. konuştu. Perinçek, Çin modernleşmesinin kitleleri kucaklayan, insanlık ve doğa arasındaki uyumu kucaklayan bir modernleşme olduğunu söyledi. Çin’in kendine özgü uyguladığı sosyalizm ile insanlığa seçenek sunduğunu vurguladı.

Cumhurbaşkanı adayı Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Halk Cumhuriyeti’nin yoksulluğa karşı verdiği mücadeleyi ve modernleşme sürecini Çin’in haber ajanslarından Xinhua News’a  değerlendirdi.

Perinçek, Çin modernleşmesinin insan ve doğa arasındaki uyumu kucaklayan bir modernleşme olduğunu belirtti.

- Çin’inki kapitalizm değil Çin’e özgü sosyalizm yoluyla bir modernleşmedir. Dolayısıyla kucaklayan, daha geniş kitleleri içine alan bir moderleşme ve dünyaya da örnek olan bir modernleşme.

Doğu Perinçek, Çin’in kendine has uyguladığı sosyalizm ile insanlığa yeni bir seçenek sunduğunu vurguladı:

- Doğanın bir parçası insan… Eğer doğa ile insan arasında bir kavga yaratılırsa bu insana karşı da en büyük cinayettir. Çin Halk Cumhuriyeti doğa ile insan arasında uyum siyaseti ve uygulamasıyla bir seçenek geliştiriyor insanlık adına…Bu da alkışlanacak bir uygulamadır.
ABD gemilerine Yeşil ışık sinyali Dış Politika "KKTC'nin tanınması için mücadeleyi sürdüreceğiz” Dış Politika "Erdoğan ile görüşmeye hazırız ama.." Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika