Liderler Karabağ zaferi için ne mesajı yayınladı?

Karabağ Zaferi’nin yıldönümü dolayısıyla siyasilerden de kutlama mesajları yayınlandı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mesajında Karabağ zaferinin aynı zamanda Azerbaycan-Türkiye-Rusya dayanışmasının zaferi olduğunu vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, 8 Kasım Zafer Günü dolayısıyla, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’e kutlama mesajı gönderdi.

“ASYA’NIN İŞ BİRLİĞİ ATLANTİK’İ BOZGUNA UĞRATIYOR”

Perinçek, mesajında Asya’da güç birliği vurgusu yaptı. “Azerbaycan’ın Karabağ zaferi aynı zamanda Azerbaycan-Türkiye-Rusya dayanışmasının zaferidir” ifadelerini kullandı:

- Karabağ Zaferi, bölgemize yönelen emperyalist tehditleri nasıl bertaraf edeceğimizi ortaya koymuştur. Azerbaycan’ın kahraman ordusunun zaferi aynı zamanda Azerbaycan-Türkiye-Rusya dayanışmasının zaferidir. Asya ülkelerinin birleştiği her mevzide Atlantik’ten bölgemize yönelen tehditler bozguna uğratılmaktadır. Karabağ Zaferi, ülkelerimiz ve Asya devletleri için yeni dönemin müjdeleyicisi olmuştur. Asya halklarının bağımsız, başıdik ve zenginlikleri paylaşarak yaşayacağı Asya Uygarlığını kurma mücadelemizde omuz omuzayız.

 “KARABAĞ AZERBAYCAN’DIR”

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla, Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Gününü kutladı:

Destansı bir mücadelenin verildiği 44 günün ardından Karabağ'ın yeniden özgürlüğüne kavuştuğunun nişanesi olan Azerbaycan'ın 8 Kasım Zafer Günü'nü en kalbi duygularımla tebrik ediyorum. Karabağ Azerbaycan'dır ve hep Azerbaycan olarak kalacaktır.
Soylu'dan Kırgızistan'a FETÖ tebriği Dış Politika ABD ve Yunanistan'dan Türkiye sınırında ortak tatbikat Dış Politika Bakan Akar Azerbaycan Zafer Günü'nde konuştu Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika