İyi Partili isim ABD ziyaretinde görüşülen kurumu açıkladı

İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan, İyi Parti heyetinin ABD’deki görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı Erozan, Washington Yakın Doğu Araştırmaları Enstitüsü ve Carnegie Uluslararası Barış Vakfı'nda toplantılara katıldıklarını belirtti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ardından ABD’ye giden İyi Parti, görüşmeler yaptı.

Açıklama heyette bulunan İyi Parti Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Erozan’dan geldi. Erozan, yardımcısı Mehmet Ali Karamemiş ile ABD’de yaptığı görüşmeleri sosyal medya hesabından duyurdu:

- Bugün sabahtan Vaşington’da Kongre Danışmanları ile bir araya geldik. Bazıları bizi Ankara’da ziyarete gelen simalardı. Ardından “Washington Institute for Near East Policy” ve “Carnegie Endowment for International Peace”in bizim için düzenledikleri toplantılara katıldık…

 İyi Partili Erozan, toplantılarda diğer büyükelçiliklerden temsilciler olduğunu da söyledi. Erozan, büyükelçilerin sorularını yanıtladıklarını da belirtti:

- Toplantılarda Vaşington’daki diğer ülkelerin Büyükelçiliklerinden de temsilciler vardı… Türkiye’nin güncel gerçeklerini ve olması gereken ulusal çıkar odaklı dış politikamızın ilke ve öncelikleri konusunda muhataplarımızı bilgilendirdik, sorularını da yanıtladık…

 İyi Parti heyetinin görüştüğü Washington Institute for Near East Policy isimli araştırma kurumu kendisini şöyle tanımlıyor. “Kurum, Orta Doğu'daki Amerikan çıkarlarına ilişkin dengeli ve gerçekçi bir anlayış geliştirmeyi ve bunları güvence altına alan politikaları teşvik etmeyi amaçlamaktadır” deniliyor.

Bu araştırma kuruluşu aynı zamanda İsrail yanlısı olarak biliniyor. Washington Institute for Near East Policy, Amerikan İsrail Kamu İşleri Komitesi başta olmak üzere farklı kurumların bağışlarıyla kuruldu.

Eski Bakan Kürşad Tüzmen Suriye'deki fırsatları vurguladı Dış Politika Vatan Partisi ve iş insanlarından ABD'nin yaptırım tehdidine tepki Dış Politika İçişleri Bakanlığı'ndan Yunanistan'a belgeli göçmen yanıtı Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika