İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı

İsveç’in başkenti Stockholm'de toplanan PKK yandaşları, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Sosyal medyada paylaşılan skandal görüntüler sonrası, İsveç'in Ankara Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığına çağrıldı.

Abone ol

Türkiye’ye, terör örgütlerine desteği kesme sözü veren İsveç’ten yine skandal görüntüler geldi.

İsveç’in başkenti Stockholm'de toplanan terör örgütü PKK yandaşları, Türkiye’yi ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ı hedef aldı. Terör örgütü yandaşları, belediye binasının karşısına kurdukları mekanizma ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maketini astı.

Sosyal medyada dolaşıma sokulan skandal görüntülere tepki yağdı. İsveç Büyükelçisi Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

Diplomatik kaynaklardan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

- Büyükelçiye, bu menfur eylemi şiddetle kınadığımız ve protesto ettiğimiz güçlü ifadelerle bildirilmiş, İsveç’in Üçlü Ahitname’yle verdiği taahhütlerin açık bir şekilde ihlali olan ve ülkemizin açıkça tehdit edildiği bu tür terör eylemlerine müsaade edilmemesi talep edilmiştir. Bu çerçevede, eylemin faillerinin tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılması ve İsveç’in taahhütlerini yerine getirmesi yönündeki beklentimiz vurgulanmıştır.

 İsveç'teki PKK kışkırtmasına Ankara'dan tepkiler gecikmedi. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay "İsveç’te hain terör örgütü üyeleri tarafından Türkiye’yi ve Sayın Cumhurbaşkanımızı hedef halan gösteriyi lanetliyoruz. İsveç’in Nato üyelik girişimleri kapsamında verdikleri sözleri tutmalarını, bu tür girişimlere müsamaha göstermemelerini bekliyoruz." dedi.

Çavuşoğlu'ndan Libya açıklaması Dış Politika Akar'dan Suriye açıklaması Dış Politika "Irak PKK'yı terör örgütü olarak tanımalı" Dış Politika Çinli ticaret devinden Türkiye'ye yatırım Dış Politika