İran ile Asya dayanışma içinde: Asya'dan İran'a terör taziyesi

İran’ın Şiraz kentinde bulunana Şah Çerağ Türbesi’ne yönelik terör saldırısı yapıldı. Elinde silahla türbeye giren bir terörist, namaz kılan insanların üzerine kurşun yağdırdı. DEAŞ’ın üstlendiği saldırıda 15 kişi hayatını kaybetti, 20’inin üzerinde vatandaş yaralandı.

İmam Rıza’nın kardeşinin Şiraz’da bulunan türbesine terör saldırısı yapıldı. Saldırıyı DEAŞ üstlendi.

ABD, Mehsa Emini’nin hayatını kaybetmesinin ardından İran’daki yönetimi değiştirmek için çok sayıda aktörünü sahaya sürdü. Suriye ve Irak’ı parçalamak için kurduğu DEAŞ’ı bu kez İran’da devreye soktu.

Çarşamba günü saat 17.45’te kimliği henüz açıklanmayan bir terörist uzun namlulu silahla Şah Çerağ Türbesi’ne girdi. Namaz kılan ve türbeyi ziyaret eden insanların üzerine kurşun yağdırdı. İlk belirlemelere göre, 15 kişi hayatını kaybetti. 20’nin üzerinde vatandaş da yaralandı. Olay sonrası Şiraz’ın bağlı olduğu Fars eyaletinde 3 günlük yas ilan edildi.

Sağ ve yaralı olarak yakalan terörist, iyileştiği takdirde sorgusu yapılacak.

Hayatını kaybedenler için bir taziye mesajı yayınlayan İran İslam Devrimi Lideri Ayetullah Seyyid Ali Hameney, bu saldırının faili ve faillerinin mutlaka cezalandırılacağını söyledi. Halkı felaketlere karşı birlik olmaya çağıran Hamaney, düşmanların kötü planlarının mutlaka alt edileceğini vurguladı. İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi de saldırının yanıtsız kalmayacağını ve ders niteliğinde bir cevap vereceklerini bildirdi.

“MAĞLUP EDİLECEKLER”

Terör saldırıyla ilgili dünyadan çok sayıda taziye mesajı geldi. Hamaney ve Reisi’ye yazılı bir mesaj gönderen Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, saldırıyı şiddetle kınadığını ve İran halkıyla dayanışma içinde olduğunu iletti:

- İran’ın Şiraz kentinde gerçekleşen terör saldırısında 15 İran vatandaşının şehit olduğunu büyük üzüntüyle öğrendik. Başta Türkiye, İran, Suriye ve Irak olmak üzere bölge ülkelerinin ortak sorunu olan ABD güdümlü terörün başarıya ulaşma şansı yoktur. ABD, İsrail ve onların piyonu olan terör örgütleri, yükselen Asya’nın öncü devletlerinin birlikteliğiyle mağlup edilecektir. Asya halkları olarak, barış, huzur ve refah içinde kucaklaşacağımız günlere hızla ilerliyoruz.

 Terör saldırıyla ilgili dünyadan çok sayıda taziye mesajı geldi. Saldırıyı en güçlü şekilde kınadığı belirtilen Türk Dışişleri Bakanlığı’nın açıklamasında “Dost ve kardeş İran halkına ve Hükümeti’ne başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz” denildi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de İranlı mevkidaşını telefonla arayarak taziyelerini bildirdi. Putin, teröre karşı iş birliğini güçlendirme mesajı verdi. Türkiye ve Rusya’nın yanı sıra Çin, Azerbaycan, Suriye, Pakistan, Venezuela, Yemen, Umman, Ermenistan ve Birleşmiş Milletler de İran’a başsağlığı dileklerini gönderdi.

Finlandiya ile PKK'lıların iadesi Ankara'da görüşüldü Dış Politika Dönmez'den BOTAŞ açıklaması Dış Politika Finlandiya heyeti ile Ankara'da terörist iadesi görüşülecek Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika