Erdoğan ABD'ye tepki verdi NATO'ya sessiz kaldı

TRT World Forum, "Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar" temasıyla İstanbul’da, toplandı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Avrupa Birliği’ne tepki gösterdi. “Terör örgütlerini destekleyen Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamız zor” dedi.

Abone ol

TRT World Forum 2022, 40 ülkeden davetlinin katılımıyla İstanbul’da başladı. 2 gün sürecek forumun bu yılki teması, “Geleceği Şekillendirmek: Belirsizlikler, Gerçekler ve Fırsatlar” olarak belirlendi.

Forumun açış konuşmasını Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadele konusunda Avrupa ülkelerini eleştirdi. “Avrupa ile ortak gelecek hayali kurmamız çok zor” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’ni de PKK’Ya destek, Yunanistan’ı silahlandırma ve F-16 konuları üzerinden isim vermeden eleştirdi.

Erdoğan konuşmasında Rusya’nın Ukrayna harekatına da değindi. Türkiye’nin iki ülke arasında denge politikası yürüttüğünü hatırlattı. Tahıl koridorunun güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Forumda konuşan İletişim Başkanı Fahrettin Atun ise, NATO’ya dair mesajlar verdi. Önümüzdeki dönemde pek çok NATO ülkesinin seçim sürecine gireceğini söyleyen Altun, Türkiye’nin de seçim güvenliği konusunda NATO ile koordanisyon halinde olacağını kaydetti.

TRT World Forum’a Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy de konuşmacı olarak katıldı. Zelenskiy, Rusya ile esir takasında yardımcı olduğu için Cumhurbaşkanı Erdoğan'a teşekkür etti.

Erdoğan'dan Putin ile görüşme açıklaması Dış Politika Sırbistan'a kimlikle seyahat edilebilecek mi? Dış Politika Rusya'dan Türkiye'ye kritik ziyaret Dış Politika Yunan casusu yakalanmıştı: İşte topladığı bilgiler Dış Politika