Doğu Perinçek Çin Devlet Televizyonu CCTV'ye konuştu

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping'in "Çin'in Yönetimi"adlı kitabıyla ilgili Çin Devlet Televizyonu CCTV'ye değerlendirmeler yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping’in kitabını Çin Devlet Televizyonu CCTV’ye değerlendirdi.  Sayfalar arasında çok şey öğrendiğini söyleyen Doğu Perinçek, "Şi Cinping her zaman insanlarla birliktedir. Ve insanlara hizmet etmek, Şi Cinping’in ilkesidir." dedi.

Perinçek , son on yılda Çin'i birçok kez ziyaret etti. Kitabı defalarca okuduktan sonra parti üyeleriyle paylaştığını ve aylık dergilerinde birkaç kez alıntılar yaptığını belirten Perinçke, . "Şi Cinping kitabında 'halka hizmet' ilkesini, Çin Komünist Partisi, Çin hükümeti ve Çin halkı arasındaki ilişkiyi, Çin halkının yönetime katılımını ve iktidarın çıkarları doğrultusunda kullanılmasını çok iyi detaylandırdı. Onun teorisi, zamanı yansıtan ve yerel ihtiyaçlara cevap veren, Çin'deki gerçeklerle buluşuyor”  ifadelerini kullandı .

Perinçek kitabı okurken asıl odak noktasının Çin'de sosyalizm teorisinin gelişimi ve pratiği olduğunu söyledi ve ülkenin gelişimini "bir mucize" olarak nitelendirdi.

Rusya-Çin Dostluk Derneği'nin ilk başkan yardımcısı Veniaminovna Kulikova da kitabı değerlendirenler arasında.  Çin-Rus sivil mübadelelerinde uzun süredir devam eden mesleğinden ve Çin'in Dostluk Madalyası'ndan aldığı onurdan bahseden Kulikova, Çin'in başarılarının ülkenin özel kurumsal güçleriyle sıkı bir şekilde bağlantılı olduğunu kaydetti.

Tahran Üniversitesi'ne bağlı Asya Araştırmaları Merkezi direktörü Hamed Wafai, kitaptaki bir diğer önemli görüşün, insanlık için ortak bir geleceğe sahip bir topluluk inşa etme bölümünün olacağına inandığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev görüştü Dış Politika Kirişci tahıl koridorundaki son durumu paylaştı Dış Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'a Astana'da sıcak karşılama Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika