Çataklı'dan Yunan Bakan'ın iftirasına sert yanıt

Yunan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis'in sosyal medya paylaşımı, Türkiye ve Yunanistan arasında ipleri bir kez daha gerdi. Mitarakis, Yunan güvenlik güçleri tarafından sınırda ölüme terk edilen göçmenlere ait eski bir fotoğrafla, Türkiye'yi suçladı.

Yunan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis'in sosyal medya paylaşımı, Türkiye ve Yunanistan arasında ipleri bir kez daha gerdi. Mitarakis, Yunan güvenlik güçleri tarafından sınırda ölüme terk edilen göçmenlere ait eski bir fotoğrafla, Türkiye'yi suçladı.

Yunan Bakana yanıt İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı'dan geldi. Çataklı, “Yaptığınız zulmün görüntüsünü Türkiye’de olmuş gibi ifşa etmeye çalışıyorsunuz” dedi.

Türkiye'ye yönelik kışkırtmalarına hız veren Yunanistan yönetimi, bu kez de Türkiye'ye iftira attı.

Yunan Göç ve İltica Bakanı Notis Mitarakis skandal bir paylaşıma imza attı. Mitarakis sosyal medya hesabında, Yunan güvenlik güçleri tarafından soyulup sınırda ölüme terk edilen göçmenlere ait bir fotoğraf paylaştı. Ancak Yunan Bakan, göçmenlere zulmeden tarafın Türkiye olduğunu öne sürdü.

Yunanistan'ın asılsız iddialarına ve Bakan'ın Türkiye'yi suçlayan paylaşımına yanıt İçişleri Bakanlığı'ndan geldi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı sert tepki gösterdi.

Atina yönetimi, geçtiğimiz günlerde de, 2019 yılında çekilen görüntüler üzerinden Türkiye'yi suçlamış,Türkiye'nin mültecileri geri ittiğini, botlarını batırmaya çalıştığını iddia etmişti.

Türkiye, Yunanistan'ın provokasyonunu olayın görüntüleriyle yanıt vererek çürütmüştü.

Soylu'dan Diyarbakır'da jandarmaya helikopter açıklaması Dış Politika Kılıçdaroğlu PKK dostu CAP ile ne görüştü? Dış Politika Akar'dan ABD'ye terör tepkisi Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika