Bakan Fidan, BM Genel Kurulu'nda diplomasi trafiğini sürdürüyor

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, New York'ta Mısır Dışişleri Bakanı Badr Abdelatty ve Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp ile bir araya geldi.

Abone ol

Birleşmiş Milletler’in (BM) 79. Genel Kurulu çerçevesinde New York'ta temaslarını sürdüren Fidan, Türkevi'nde Mısır Dışişleri, Göç ve Yurtdışı Mısırlılar Bakanı Badr Abdelatty ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmede, Türkiye-Mısır ilişkilerinin geliştirilmesi için ekonomik iş birliği fırsatları değerlendirildi. Ayrıca, iki ülkenin iş birliği alanları ele alınarak, bölgede gerilimin daha fazla tırmanmasını engellemenin önemine dikkat çekildi.

Hakan Fidan, Hollanda Dışişleri Bakanı Caspar Veldkamp ile de bir araya geldi. Bakan Veldkamp, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Türk Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile sıcak bir görüşme gerçekleştirdik. Türkiye, hem Hollanda hem de Avrupa Birliği için önemli bir partner. Ticaret ve güvenlik başta olmak üzere birçok alanda iş birliğimizi sürdürmekten memnuniyet duyuyorum" ifadelerini kullandı.

Türkiye ve 11 ülke, BM Güvenlik Konseyi reformu için çağrı yaptı Dış Politika ABD'den Ukrayna'ya dev askeri yardım Dış Politika Türk savaş gemileri KKTC limanlarını ziyaret edecek Dış Politika TBMM Başkanı Kurtulmuş, Putin ile görüştü Dış Politika