Bakan Çavuşoğlu: "Mısır'a büyükelçi ataması olabilir"

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin açıklamalar yaptı. Mısır ile normalleşme sürecine değinen Çavuşoğlu, “Önümüzdeki aylarda büyükelçi ataması olabilir" dedi. Bakan Çavuşoğlu, Finlandiya ve İsveç ile ilgili muhtıra sürecinin de olumlu ilerlediğini söyledi.

Abone ol

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkmenistan Dışişleri Bakanı Raşid Meredov ile basın toplantısının ardından gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı.

Çavuşoğlu, Mısır ile normalleşi sürecine ilişkin olarak, "Bakan yardımcıları arasındaki siyasi istişareler yakında tekrar düzenlenebilir. Önümüzdeki aylarda büyükelçi ataması olabilir." dedi.

"SIKINTILAR DAHA ÇOK İSVEÇ İLE YAŞANIYOR"

Finlandiya ve İsveç ile ilgili sürecin de olumlu ilerlediğini söyleyen Çavuşoğlu, iki ülke ile hala atılması gereken adımlar olduğunu vurguladı:

- Muhtıradaki yükümlülüklerin bazılarını yerine getirdiler, bir kısmını da yerine getirmediler. Henüz bazı somut adımları atmadılar. İadeler ve yasal düzenlemelerle ilgili somut beklentileri karşılamadılar. Meclisimizin ve vatandaşımızın ikna olması gerekiyor. Finlandiya ile ilgili sıkıntılar o kadar büyük değil. Daha çok İsveç’te sıkıntılarımız var ancak iki ülke ve NATO bize eşit şekilde muamele edin diyorlar. Esasen daha fazla adım atması gereken ülke İsveç.

 Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Suriye ile ilişkilere yönelik soruya ise, " Amacımız anayasa görüşmeleri dahil siyasi süreci canlandırmak. Anayasa Komitesi'nce bir ilerlemenin sağlanması lazım ama orada bir ilerleme yok." yanıtını verdi.

Mısır ile normalleşme adımları: Büyükelçi mi atanacak? Dış Politika Türkiye'nin ikinci nükleerde tercihi Rusya üçüncü de Çin Dış Politika Erdoğan'dan Sisi açıklaması Dış Politika Türkiye ve üç ülke anlaştı: Orta Koridor geliştiriliyor Dış Politika