Bahçeli'den Putin'in doğal gaz açıklamasına destek

MHP lideri Devlet Bahçeli, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'ya doğal gazda Türkiye'ye "merkez" kurulabileceğine yönelik açıklamasını değerlendirdi. Bahçeli, enerjide Türkiye'nin konumuna dikkat çekerek Putin'in açıklamasının önemli olduğunu belirtti.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Avrupa'ya doğal gaz konusunda Türkiye'nin "merkez" olabileceğine yönelik açıklamasını değerlendirdi. Bahçeli, ABD ziyaretinde "Ukrayna'dan yana olalım" diyen CHP liderine Türkiye ve Rusya'nın enerjideki rolüne dikkat çekerek yanıt verdi:

- Kuzey hatlarının güvensiz olması sebebiyle TürkAkım enerji güvenliğinin vazgeçilmez bir öğesi haline gelmiştir.Avrupa ülkelerinin ısınıp aydınlanması yakın bir gelecekte Türkiye’nin takdir, temin ve kararıyla mümkün olabilecektir. Bu aşamada Kılıçdaroğlu’nun “Ukrayna’dan yana olalım” sözü bütünüyle kof bir söz, gerçeklere aykırı bir görüş, siyaset ve diplomasi cehaletidir.

 MHP liderinin gündeminde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun ABD ziyareti de vardı. Bahçeli, CHP'nin ardından ABD'ye giden İyi Parti'ye de tepki gösterdi:

- Kılıçdaroğlu’na soruyorum, o gizemli 8 saat içinde neredeydin? FETÖ’cülerle görüşüp görüşmediğini, Pensilvanya’da mola verip vermediğini açıklığa kavuşturmak mecburiyetindedir. Kılıçdaroğlu’nun gölgeli ziyaretinin hemen akabinde ABD biletini alan İP’in de yolu yol değildir, siyasi zihniyeti milli ve ahlaki esaslara muvafık değildir. Okyanus ötesinde rol dağılımı ve işbölümü yapılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanını, belirleyecek güç ne AB’dir, ne ABD’dir.

 Bahçeli, Bartın'daki maden kazasına ilişkin de konuştu:

- Elbette malum patlamaya yol açan kusur, ihmal ve eksik olarak değerlendirebilecek ne varsa mutlaka gün yüzüne çıkarılacaktır. Bu konunun biz de sonuna kadar takipçisi olacağız.
Kalın'dan Suriye süreci açıklaması Dış Politika Suriye'ye yolları birlikte açalım teklifi Dış Politika Çavuşoğlu'ndan Türk dünyası açıklaması Dış Politika Pakistan'dan Türkiye'ye mesaj! Dış Politika Çin, Türkiye’ye Varışta Vize veriyor! Dış Politika Afrikalı siyasetçi Vatan Partisi ile buluştu Dış Politika "Sıradaki adım doğrudan uçuşlar olacaktır" Dış Politika Hakan Fidan'dan çarpıcı açıklamalar Dış Politika "Saldırıyı özgürlük olarak sunuyorlar" Dış Politika Ekonomide çıkış Avrupa Birliği mi? Ekonomi Avrupa Birliği'nden Türkiye'ye "vize" havucu! Dış Politika Ankara'da Keşmir Kuşatma günü anıldı Dış Politika